به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،رئیس انجمن آسیبشناسی اجتماعی سریالهای ماهوارهای را عامل افزایش آمار خیانت خانوادگی در جامعه می داند.البته او اولین کارشناسی نیست که از تبعات بد رواج سریال های ماهواره ای در خانه ها سخن می گوید.
بسیاری از جامعه شناسان و روام شناسان رفتاری هستند که از تغییر سبک زندگی مردم ایران، گسست نسل ها و ایجاد شکاف شدید عقیدتی بین خانواده ها خبر می دهند و از بلوغ زودرس کودکان سخن می گویند با این حال و با وجود این سخنان هنوز هم روز به روز بر بینندگان شبکه های ماهواره ای اضافه می شود و روز به روز هم آمار طلاق در کشور بالا می رود.
در هر حال، کوروش محمدی با اشاره به اینکه جامعه ما مملو از آسیبهای اجتماعی شده است و پدیدههای نوظهور در حوزه آسیبهای اجتماعی همچون فضای مجازی و آسیبهای ناشی از پیشرفت فنآوری تاثیر مستقیم بر اخلاق جامعه گذاشته است، می گوید: امروز رسانهها عاملی شدهاند برای ارتکاب جرائم چنانکه براساس مشاهدات و تحقیقات انجام شده، آمار خیانتهای خانوادگی در جامعه ما بالار فته است که دلیل این رفتار تغییر نگرش افراد است که ناشی از برخی سریالهای ماهوارهای است.
او آسیب دیدن شبکههای ارتباطی و اجتماعی جامعه را از دیگر دلایل بروز جرائم و آسیبهای اجتماعی دانسته و معتقد است: امروزه ارتباطات سالم و موثر میان اعضای خانواده و جامعه جای خود را به ریا، تزویر، ارتباطات ناسالم و روابط مبتنی بر منافع شخصی داده است که علت این موضوع ایجاد نگاه مادیگرایانهای است که ما طی سالهای اخیر و به دلیل گذری که به سمت مدرنیته داشتهایم، در جامعه ایجاد کردهایم.
این در حالی است که وضعیت آماری ازدواج و طلاق در جامعه ایرانی هنوز چندان مساعد نیست.
آخرین آمار طلاق و ازدواج
بنا بر آخرین آمارهای رسمی استان های کرمان و سمنان به ترتیب بیشترین و کمترین رشد آمار ازدواج را به خود اختصاص داده اند.
براساس آمارهای سازمان ثبت احوال در ۹ ماهه سال جاری ۱۲۰ هزار و ۲۴۰ واقعه ازدواج رخ داده که نسبت به سال قبل ۳.۴ درصد کاهش داشته است و ۱۲۲ هزار و ۳۴۰ طلاق نیز به ثبت رسیده که ۴.۲ درصد افزایش داشته است.
مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال با اشاره به به اینکه استان های سمنان با ۳ هزار و ۳۷۳ مورد، آذربایجان شرقی با ۲۶ هزار و ۹۴۴ مورد و خراسان رضوی با ثبت ۴۴ هزار و ۶۵ مورد ازدواج به ترتیب از کاهش ۱۴.۵ درصدی، ۱۲.۳ درصدی و ۱۲.۱ درصدی برخوردار بوده اند ، اظهار داشت: این استان ها کمترین آمار ازدواج را به خود اختصاص داده اند.
به گفته محزون، در استان تهران نیز ۶۶ هزار و ۵۴۶ مورد ازدواج به ثبت رسیده که از رشد یک درصدی برخوردار بوده است.
مادی گرایی و ظاهربینی ملاک ازدواج
به این ترتیب می توان گفت آمار کلی ازدواج کاهش داشته و این امر خود آسیب شناسی جدی را طلب می کند.
نکته مهم اما تغییر سبک زندگی است که بسیار نگران کننده شده است.امروزه با تغییر معیارهای ازدواج در جوانان، برخی مهمترین مقیاس برای زندگی مشترک را پول میدانند و اعتقاد دارند که داراریی مالی ،حلال همه مشکلات است و تمام شاخصههای اقتصادی را جایگزین ارزش اخلاقی میکنند.
برخی از جوانان برای رهایی از مشکلات به دنبال ازدواج با شخصی میگردند که دارای وضع مالی مناسب است. این گروه از جوانان با این باور نادرست ازدواج می کنند که اگر همسری ثروتمند داشته باشند میتوانند چشم روی تمام واقعیتهای تلخ زندگی مثل فقر، بیسوادی والدین و نداشتن موقعیت اجتماعی ببندند و جایگاه خوب و قابل قبولی در جامعه و بین آشنایان کسب کنند.
از سوی دیگر فرهنگ خیانت غربی نیز کم کم به زندگی ایرانی ها راه یافته و زشتی خیانت را کمرنگ کرده است و آمار طلاق را بالا می برد.
منبع: شفاف
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان
اينجا را کليک کنيد.
انتهای پیام/