دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: امتیاز خاصی به داروخانههای هلالاحمر داده نشده است چون دلیلی وجود ندارد، ضمن اینکه اجازه واردات داروهای خاص که بقیه داروخانهها اجازه نداشته باشند برای داروخانههای هلال احمر نیز وجود ندارد و هلالاحمر در عرصه تولید، توزیع و عرضه درحال رقابت با بخش خصوصی است.
وی در خصوص علل تاسیس این داروخانه ها توضیح داد: تاسیس این داروخانهها در شهرهای ما سابقه طولانی دارد و علت این موضوع هم این است که در زمان جنگ، داروخانههای هلالاحمر داروهایی را به مردم میدادند که در هیچ داروخانه دیگری پیدا نمیشد، چراکه آن زمان هلالاحمر بهعلت ارتباطات خوب با صلیبسرخ و اینکه به عنوان یک نهاد مردمی بینالمللی معتبر شناخته میشد واردات داروهایی را انجام میداد که دسترسی به آنها وجود نداشت.
رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص اینکه آیا داروخانه های هلال احمری در ورشکستگی داروخانه های خصوصی نقش دارند، توضیح داد:این حرف را درست می دانم. در دولت جدید هیچ مجوزی به داروخانه های دولتی داده نشده و داروخانه لاهیجان هم مربوط به زمان گذشته است. خدمات دارویی را بخش خصوصی می تواند ارائه دهد و نیاز به بخش دولتی نیست. اساسنامه هلال احمر می تواند اصلاح شود. مهم نیست، مهم این است که هلال احمر ۳۰ داروخانه در کشور دارد که به تدریج تاسیس شده و برخی مربوط به ۳۰ سال پیش است و آخرینشان مربوط به ۳ سال پیش در لاهیجان است. اینها مربوط به زمان جنگ است که هلال احمر وارد بازار دارو شد.
رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص اینکه آیا داروخانه های هلال احمری در ورشکستگی داروخانه های خصوصی نقش دارند، توضیح داد:این حرف را درست می دانم. در دولت جدید هیچ مجوزی به داروخانه های دولتی داده نشده و داروخانه لاهیجان هم مربوط به زمان گذشته است. خدمات دارویی را بخش خصوصی می تواند ارائه دهد و نیاز به بخش دولتی نیست. اساسنامه هلال احمر می تواند اصلاح شود. مهم نیست. مهم این است که هلال احمر ۳۰ داروخانه در کشور دارد که به تدریج تاسیس شده و برخی مربوط به ۳۰ سال پیش است و آخرینشان مربوط به ۳ سال پیش در لاهیجان است. اینها مربوط به زمان جنگ است که هلال احمر وارد بازار دارو شد.
دیناروند با بیان اینکه درحال حاضر هیچ انحصار ویژه یا اولویت ویژهای در هلالاحمر برای واردات دارو وجود ندارد، افزود: آن زمان که بخش خصوصی وجود نداشت و وزارت بهداشت در عرصه تامین دارو ناتوان بود، هلالاحمر به این عرصه ورود پیدا کرد.
دیناروند با اشاره به عملکرد فعلی هلالاحمر نسبت به گذشته گفت: اما این سوال مطرح میشود که چرا داروهای خاص صرفاً در داروخانههای خاص توزیع میشود که باید در پاسخ گفت این داروها گرانقیمت و دارای حاشیه سود پایین هستند و با شیوهای که اکنون بیمهها، پول دارو را میدهند برای داروخانههای معمولی صرف نمیکند که این داروی خاص را انبار کنند. بنابراین تنها داروخانههای شبه دولتی و هلالاحمر این سرویس را ارائه میکنند.
وی در خصوص اینکه امکان تعطیلی داروخانه های هلال احمر وجود دارد یا خیر، گفت: اما آیا اکنون ما میتوانیم داروخانههای هلالاحمر را تعطیل کنیم که باید بگوییم خیر، یکی از دوستان در انجمن داروسازان گفته با تعطیلی شعبه مرکزی داروخانه هلالاحمر در خیابان طالقانی میتوانیم به جایش 500 داروخانه تاسیس کنیم که این درست نیست. چراکه در این موضوع فروش دارو از نظر عددی به اندازه 500داروخانه نیست بلکه فروش ریالی آن بالا است که البته به اندازه 200 داروخانه میشود.
دیناروند در مورد راهکار حل موضوع توزیع داروهای خاص میان داروخانهها عنوان کرد: میتوانیم این موضوع را اینگونه حل کنیم که بهجای دپوی داروهای خاص در داروخانههای خاص، آنها را در شبکههای توزیع خاص ذخیره کنیم تا بعد از ثبت سفارش در داروخانه معمولی این دارو به سرعت از طریق این شبکه به دست داروخانه و سپس بیمار برسد.
وی در ادامه گفت: فشارهای مقامات محلی برای تاسیس داروخانه خیلی زیاد است. همزمان فرماندار، امام جمعه و مدیر کل می آیند داروخانه برای هلال احمر درخواست می کنند. این فعالیت اقتصادی است و نیاز به حضور دولت در این عرصه نیست. اعتقاد ندارم خدمات دارویی هلال احمر را توسعه دهیم. در شرایط امروز که بحران نداریم داروخانه های خصوصی می توانند به مردم خدمت بدهند. قیمت دارو در همه جای کشور یکی است. در بخش دولتی و خصوصی هم یکی است. هیچ تفاوتی نمی کند.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/