به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ؛ باقري گفت: وزارت جهاد کشاورزی برنامههایی برای جمعیت شتر کشور دارد که در سه محورتوليد گوشت، توليد شير وگردشگري قابل دسترسی است.
وي محور نخست برای توسعه شترداری را بحث تولید گوشت عنوان کرد و افزود: هر چند رقم گوشت تولیدی شتر در مقابل کل تولید گوشت قرمز، رقم قابل توجهی نیست اما جایگاه خاص خودش را دارد، چون این حیوان از منابع علوفهای استفاده میکند که سایر دامها قادر به استفاده از آن نیستند و اين منابع درمراتع استان كرمان به وفور يافت مي شود.
باقری با بیان این که طرحهایی نیز در جهت ترویج و بهبود وضعيت واحدهای پرواربندی شتر داریم،خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم که تولید گوشت شتر را با اجرای برنامههایی مانند: برنامه آمیختهگری و استفاده از نژادهاي برتر، افزايش دهيم كه درشهرستان راور در اين زمينه اقدامات خوبي انجام گرفته است .
وی با اعلام اینکه علاوه بر موارد فوق، برنامههایی برای ایجاد و توسعه واحدهای نیمهصنعتی نگهداری شتر با هدف تولید شیر، وجود دارد، تصریح کرد: شیر شتر ارزش خاص و ویژهای به خصوص از جنبه درمانی دارد.
باقری ابراز امیدواری کرد: بتوان با ایجاد واحدهای نیمه صنعتی و حتی صنعتی نسبت به توليد شیر شتر اقدام کرد.
وی مناطق کویری و حاشیه کویرهای کشور را نقاط مستعدی برای راهاندازی صنعت توریسم دانست و یادآور شد: شتر میتواند جایگاه ویژهای در جذب توریست بخصوص از كشورهاي حاشيه خليج فارس داشته باشد كه در حال حاضر در مناطقی از جمله درشرق استان كرمان مباحثي چون مسابقات شتر سواري و... وجود دارد .
باقری با اشاره به مشکلات این صنعت گفت: در حال حاضر در تلاشیم با استفاده از اعتبارات دولتی، در مناطق شترخیز آبشخورهایی را برای این حیوانات ایجاد کنیم، چرا که یکی از مشکلات عمدهای که پرورش دهندگان شتر با آن مواجهاند، تامین آب در مناطق کویری و شتر هاي قاچاقي كه از مرزهاي شرقي وارد كشور مي شوند، می باشد که ضرورت دارد طرح شناسنامه دار كردن شتر در كشور اجرا شده تا اين مشكل نيز مرتفع شود.
وی اظهار امیدواری کرد: به همت دامداران در آینده شاهد رشدكيفي خوبی در صنعت شترداری استان باشيم كه از این طریق هم بخشی از پروتئین حیوانی مورد نیازاستان تأمین و هم موجب اشتغال زایی در اين صنعت شود.
یادآور می شود: در حال حاضردر استان كرمان 11 هزار نفر شتر وجود دارد.
انتهای پیام/ز