به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، الهام طلاچیان فوق تخصص گوارش کودکان در همایش پیشگیری از آسیب و مرگ کودکان در سالن همایشهای رازی درخصوص مقایسه میزان مرگ و میر کودکان در ایران و جهان گفت: هر سال 2000 خانواده در دنیا به سوگ فرزندان خود مینشینند. این مرگ و میر بالا یک آسیب عمدی نیست بلکه قابل پیشگیری است که می تواند موجب تحول بالایی در کاهش ناتوانی در کودکان در تمام ارتباطات او گردد . کاهش مرگ و میر ناشی از حوادث میتواند تا حدود زیادی بر کاهش عوارض تاثیر گذار باشد در سال100 هزار کودک فوت و میلیونها کودک دچار ناتوانی میشوند که این ناتوانی با افزایش سن تا حدود 40 درصد افزایش مییابد.
وی افزود: مسئله مهم قابل پیشگیری بودن این حوادث است که راههای اثبات شدهای برای آن وجود دارد، تمام پرسنل درمانی، پزشکان و افراد درگیر با کودکان نقش موثری در آموزش و حمایت از تغییرات برای حفظ ایمنی کودک مثل صندلی ماشین ، کلاه ایمنی در حین دوچرخه سواری و مواردی از این دست دارند.بنابراین همانطور که تغذیه کودک با شیر مادر، درمان اسهال، واکسیناسیون، برای ما اهمیت دارد، باید این مورد را نیز مورد توجه قرار دهیم .
وی در ادامه گفت: تروما در تمام دنیا از علل اصلی مرگ و ناتوانی محسوب میشود، سقوط تصادفی از علل اصلی آسیبهای غیر کشنده در سال 2015 میباشد که موجب مرگ 15 هزار و 612 کودک در سنین زیر یک سال شده است که این حوادث هزینه پزشکی بسیار بالایی را برای تمام دنیا به دنبال دارد تا جایی که بالغ بر 77 میلیون دلار صرف هزینههای پزشکی و توانبخشی میگردد.
طلاچیان در خصوص میزان پیشگیری و پیشگویی آسیبها برای کودکان عنوان کرد: بیش از 90 درصد از آسیب ها قابل پیشگیری و کنترل است، بنابراین نمیتوان لفظ تصادفی را برای آن به کار برد.طبق گزارش WHO حدود 830 هزار کودک به علت آسیبهای غیر عمدی روزانه در دنیا فوت می کنند که فقر این سیکل معیوب را افزایش میدهد. میزان آسیبها در سنین 5 تا 9 سالگی در پسران بیش از دختران است. با توجه به زنجیره بقای عمر کودک مراقبت پیش بیمارستانی،اورژانس و بیمارستان و همچنین باز توانی در دستور کار قرار دارد تا بتوانیم میزان مرگ و میر در کودکان را کاهش دهیم.
وی در پایان گفت: 260 هزار مرگ و 10 میلیون آسیب برای کودکان بین10 تا 19 ساله در اثر تصادف اتفاق میافتد.همچنین 95 هزار مرگ در اثر سوختگی رخ می دهد که درکشورهای فقیر این میزان یازده برابر کشورهای ثروتمند است. باید تلاش کنیم تا محیطی سالم برای کودکان و سلامت آنها فراهم کنیم.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/