به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، رییس دانشگاه تبریز، در این ارتباط، با بیان اینکه شهرستان آذرشهر به عنوان قطب تجارت و فرآوری حبوبات و خشکبار در کشورمان مطرح است گفت: این صنعت از گردش مالی بالایی نیز برخوردار است اما، در زمینه فرآوری، اصلاح بذر و استفاده از روش های مکانیزه در کاشت، داشت و برداشت محصولات نیازمند روشهای نوین علمی و مکانیزاسیون است، لذا این تفاهم نامه همکاری برای کمک به ایجاد تحول در تجارت و فرآوری حبوبات و خشکبار در این منطقه به امضای طرفین می رسد.
پورمحمدی مطالعه و مستندسازی وضعیت موجود و ارتقای آن و بهبود شرایط کار را از جمله اهداف این تفاهم نامه همکاری بیان کرد و افزود: همکاری های آموزشی، پژوهش های کاربردی به منظور افزایش بهره وری در مراحل کشت و ارتقاء درجه مکانیزاسیون فرآوری نخود در کارگاه های نخود پزی و همکاری های علمی در احداث شهرک صنعتی فرآوری آجیل حبوبات و نخودچی در این منطقه از طریق تربیت نیروی انسانی متخصص، و نیز برگزاری سمینارها، دوره های تخصصی و کارگاه های آموزشی کوتاه مدت، هدایت و حمایت از پایان نامه های کارشناسی ارشد و رساله دکتری، انجام امور مطالعاتی و امکان سنجی مورد نیاز از دیگر بندهای این تفاهم نامه است.
وی، در ادامه در خصوص تعهدات این دانشگاه در قبال این شرکت نیز اضافه کرد: مساعدت و همکاری جهت تشکیل یک شرکت دانش بنیان در موضوع مربوط، در اولویت قراردادن عناوین تحقیقاتی پیشنهادی و یا توافق شده با شرکت، تلاش در جهت برآورد نیازهای آموزشی و پژوهشی شرکت، اجرای پروژه های دکتری تخصصی و کارشناسی ارشد، انتشار مقالات علمی حاصل از نتایج پروژه های تحقیقاتی، تامین فضا برای استقرار تجهیزات آزمایشگاهی که از محل طرح خریداری می شوند و ... از جمله این تعهدات است.
رییس هیات مدیره شرکت تعاونی تامین نیاز نخودپزان ممقان نیز در حاشیه امضای این تفاهم نامه همکاری با تاکید بر اینکه برای اولین بار است، که یک واحد تعاونی به حوزه پژوهش وارد می شود، گفت: از جمله ویژگی مهم دیگر این همکاری با دانشگاه تبریز این خواهد بود، که می خواهیم روند اجرای فعالیت های این شرکت به صورت علمی و بر اساس دانش و آگاهی به پیش رود.
حسن آخوندی، در ادامه با اشاره به تعهدات این شرکت هم افزود: ایجاد تسهیلات مالی و اجرایی برای اجرای طرح، تامین فضای کار، تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی، مواد و تجهیزات، ابزار و ... از جمله وظایف این شرکت در این تفاهم نامه ذکر شده است.
همچنین علیار راستگو، فرماندار شهرستان آذرشهر، در حاشیه این نشست وجود تعداد زیادی از مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی در استان آذربایجان شرقی را برای اهالی این منطقه نعمت دانست و گفت: ظرفیت های زیادی در حوزه های مختلف در دانشگاه ها و مراکز علمی این استان وجود دارد، که باید از این پتانسیل های برای رشد و شکوفایی همه جانبه این کشور استفاده شود و دستاندرکاران این شرکت برای حضور بهتر در بازارهای داخلی و خارجی دست نیاز به دانشگاه دادهاند که مطمئناً ثمرات آن در آینده نزدیک مشخص خواهد شد.