به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ مسعود دانشی رئیس شبکه بهداشت و درمان بافق گفت: آمار مبتلایان به بیماری سالک در شهرستان بافق
افزایش یافته است ویکی از علت های
این افزایش وجود جوندگان بومی در مناطق روستایی است که با توجه به زیاد بودن هزینه
درمان بهتر است پیشگیری لازم به عمل آید.
دانشی لانه موش های صحرایی را مخزن اصلی ناقل بیماری سالک خواند و خاطرنشان کرد: لانه موش ها بدلیل مرطوب بودن محل مناسبی برای تکثیر پشه خاکی است که در این لانه ها انگل سالک مرتب بین موش و پشه خاکی رد و بدل می شود.
وی گفت: طی مدت زمان معلوم لانه جوندگان به خارج از حاشیه
700 متری شهر بافق وبه روستاها منتقل شده
که یکی از دلایل آن گسترش فعالیت چاه های کشاورزی و ریختن نخاله های ساختمانی در
محدوده شهر و روستا است.
سید مهدی طلایی مقدم با اشاره به
دستور کار جلسه مبنی بر ارائه راهکار پیشگیری و مبارزه اساسی با بیماری سالک در
شهرستان افزود: از مهم ترین راه های پیشگیری مبارزه با پشه سالک و جلوگیری از ورود
آن به محل زندگی، رعایت بهداشت و بهسازی محیط است .
وی در بخش دیگری از سخنان خود بازدید مستمر کارشناسان بهداشت از مراکز مرتبط با سلامت مردم از جمله عرضه کنندگان مواد غذایی را خواستار شد و خاطرنشان کرد: سلامت مردم در اولویت اول امور قرار دارد و در این راه هرگونه کم کاری و سهل انگاری از هیچ فردی قابل قبول نخواهد بود..
. بیماری سالک از راه گزش نوعی پشه خاکی که در مکانهای گرم و مرطوب مانند زیرزمین خانه ها، فضاهای متروک، پشت لوازم و اشیای ثابت منزل زندگی می کندو به انسان منتقل می شود.
. ایجاد برجستگی قرمز رنگ روی پوست که عموما درد ندارد با مختصری خارش که با گذشت چند هفته اطراف آن ملتهب و قرمز شده از نشانه های این بیماری است.. عامل بیماری سالک انگلی به نام لیشمانیا است که در زخم های سالک وجود دارد و با خونخواری پشه از محل زخم سالک وارد بدن پشه شده و چرخه انتقال آن طی می شود.. بافق با 40 هزار نفر جمعیت در فاصله 110 کیلو متری شهر یزد قرار دارد.
انتهای پیام/گ.