مسعود جهانشاهی، مشاور پروژه سریال «حالت خاص» در یادداشتی این سریال را نقد علوم انسانی وارداتی می‌داند.

به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مسعود جهانشاهی، مشاور پروژه سریال «حالت خاص» در یادداشتی این سریال را نقد علوم انسانی وارداتی می‌داند.

متن یادداشت به این شرح است: 

«دکتر خانزاده» مدیر آسایشگاه است. خود در دانشگاه این نظریه‌ها را خوانده است؛ اما در این آسایشگاه به دنبال راه صحیح و روش‌های مناسب است و در قسمت دوم به صراحت این مطلب را بیان می‌کند. «کیوان» دانشجوی زرنگ و بذله‌گو در حال نوشتن پایان‌نامه است و از نخ‌نما شدن برخی نظریات روانشناسی می‌گوید؛ «تیمور» و «سعیده» که مردم عادی هستند، نظریات غربی را باورپذیر نمی‌دانند و همواره نظر مردم عادی را نسبت به نظریات علوم انسانی غربی به صراحت بیان می‌کنند. «بهرام» که نماد فلسفیدن در «حالت خاص» است، نگاهی متفاوت و روشنفکرانه به اطراف خود دارد؛ اما در نهایت با کلامی عرفی و همه فهم، رویه معمول اجتماع را می‌پذیرد. (قسمت اول سیب، پرتقال و مابقی سکانس‌ها) پدر «بهرام» در «حالت خاص» صاحب آسایشگاه است و می‌خواهد جواب سوالاتش را در خارج از ایران پیدا کند؛ اما نهایتا به ایران برمی‌گردد و جواب خود را در ایران می‌جوید ... .

«حالت خاص» در لایه‌های پنهان خود به نقد علوم انسانی وارداتی می‌پردازد و معتقد است هر آنچه از علوم انسانی به کشور وارد و ترجمه می‌شود، مناسب حال فرهنگ و مردم ایران نیست. در برگردان این نظریه‌ها باید حال و هوای ایرانی اسلامی را نیز در نظر گرفت و اصطلاحا باید ایرانیزه (بومیزه) شود و این قطعا فراتر از یک ترجمه ساده است.

«حالت خاص» به جریانات اجتماعی و معضلات آن نیز نیم نگاهی دارد. ماجرای پورشه زرد که خاطرتان هست؛ راننده آن برای فرار از مسئولیت کیفری به آسایشگاه پناه می‌آورد. (در قسمت 19 و 20 با بازی علی صادقی به این مساله پرداخته شده است)
  
اگر چه این جنس کمدی در ذات خود دارای عمق نیست؛ اما «حالت خاص» سعی کرده کمی عمیق‌تر از دیگران خود جلوی دوربین حاضر شده باشد. در «حالت خاص» عشق، محبت، همکاری و ... وجود دارد اما همه در سطح خودشان به دنبال زندگی شرافتمندانه و سعادت در زندگی هستند.

بر اساس این گزارش، سريال «حالت خاص» به كارگرداني افشين اربابی هر شب ساعت 22:15 دقيقه روی آنتن شبكه نسيم می‌رود. داستان اين مجموعه موضوعات روز را در بر می‌گيرد و در اپيزودهای مختلف با مسائل پيرامون شوخی می‌كند. داستان آن در آسايشگاهی خصوصی و بی‌رونق می‌گذرد كه با ورود يک روانپزشک و همكاری ساير كاركنان آن دستخوش تحولاتی مثبت می‌شود ... .

بازيگران «حالت خاص» به ترتيب حروف الفبا عبارتند از:

بيژن بنفشه‌خواه، يوسف تيموری واقف، پوريا رحيمی‌سام ، مليكا شريفی‌نيا، اليكا عبدالرزاقی، پيمان فاطمی و سيد مهرداد ضيايی.

حسين محب اهری. رضا شفيعی‌جم، نگار عابدی، روشنک عجميان، سعید امیرسلیمانی و علی صادقی هم به عنوان بازيگران مهمان در اين مجموعه بازی كرده‌اند. 



برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید. 


انتهای پیام/
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.