مدیر صندوق کارآفرینی امید آذربایجانشرقی یادآور شد: این صندوق زیر نظر بانک مرکزی فعالیت میکند و سود معنوی بیشتر از سود مادی برای این صندوق در نظر بوده و برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال فعالیت میکند.
وی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: صندوق در سال 71 در وزارت کار و امور اجتماعی آغاز به کار کرد و گروههای هدف مختص وزارت کار و برای افراد عضو صندوق بیکاری بود که با اعطای وام خود اشتغالی استقلال این افراد تامین میشد.
آخوندزاده گفت: در آغاز دولت نهم در سال 84 این صندوق با نام صندوق مهر امام رضا(ع) تشکیل شد و در سال 85 به صورت رسمی آغاز به کار کرده و در زمینه اشتغال و ازدواج فعال شد.
مدیر صندوق کارآفرینی امید آذربایجانشرقی افزود: اشتغال خرد و کوچک در زمینه کار خانگی، خود اشتغالی و کارفرمایی متمرکز شد.
وی افزود: در سالجاری و برای 9 ماهه 2 هزار و 654 نفر تشکیل پرونده با مبلغ 79 میلیارد و 890 میلیون ریال در استان برای امر اشتغال شده و برای وام ازدواج نیز به صورت محدود برای دانشجویان دانشگاه آزاد و ایثارگران وام ازدواج و کمک جهیزیه داده میشود.
آخوندزاده تصریح کرد: در زمینه اشتغال از سال 92 نگرش برای اشتغال متفاوت شده و علاوه بر افراد به طرحها وام و برای تثبیت اشتغال وام داده میشود و طبق دستور رئیس جمهور تغییر نام صندوق مهر امام رضا (ع) انجام شده و به صندوق کارآفرینی امید مبدل شد.
وی گفت: در مشاغل خانگی تا سقف 10 میلیون تومان و با کارمزد 4 درصد وام پرداخت میشود و برای 790 نفر تشکیل پرونده با ضریب اشتغال 1.2 انجام شد و در 9 ماهه سالجاری برای یکهزار و 159 نفر وام اشتغال خانگی داده شده است.
آخوندزاده اظهار داشت: در سامانه سامد نیز بیش از 5 هزار نامه ارسال شده که بیش از 3 هزار نفر تائید و 2 هزار نفر رد درخواست شده که یا سنخیت با کار صندوق نداشته و یا تشابه اسمی وجود داشته است.
وی تصریح کرد: در زمینه تسهیلات زلزله نیز 17 هزار و 300 پرونده تاکنون تشکیل شده و علاوه بر این موارد در زمینه تفاهمنامههای بانکی با ارگانهای مختلف همکاری داریم و با شهرداریهای مختلف استان تفاهمنامه امضا شده است.
آخوندزاده خاطرنشان کرد: در 9 ماهه سالجاری برای 16 هزار و 147 نفر وام با مبلغ یکهزار و 118 میلیارد و 102 میلیون ریال پرداخت شده که در زمینه مشاغل خانگی، خود اشتغالی، زلزله و نیز کارفرمایی بوده که با 4 درصد کارمزد پرداخت شده است.
مدیر صندوق کارآفرینی امید آذربایجانشرقی افزود: معوقات این صندوق خوشبختانه تا قبل از پرداخت زلزله زیاد نبود اما در بحث وامهای زلزله این معوقات بسیار بالا رفته است.
وی اظهار داشت: کل معوقات صندوق با احتساب معوقات زلزله 319 میلیارد ریال است و در زمینه اشتغال 115 میلیارد و 496 میلیون ریال معوقات داریم و با توجه به پائین بودن میزان وامها و استمهال درخواستی مطالبات تبدیل به معوقات میشود.