تداخل دارویی یا تأثیر یک ماده غذایی با داروی دیگر می‌تواند روی پاسخ دارویی یا اثر درمانی دارو تأثیر منفی داشته باشد.

دکتر هاشمیان متخصص داروسازی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: تداخلات دارویی در پزشکی بسیار با اهمیت است زیرا باعث افزایش احتمال بروز عوارض جانبی می‌شود، از سوی دیگر، احتمال بی‌اثر شدن دارو هم وجود دارد.

وی افزود: داروهای ضدافسردگی را نباید با میوه و غذای حاوی تیرامین مصرف کرد. تیرامین ماده‌ای است که به طور طبیعی در تعدادی از غذاها وجود دارد و در اثر شکستن زنجیره پروتئینی غذاهای مانده به وجود می‌آید. 

دکتر هاشمیان بیان کرد: میوه‌هایی همچون آووکادو حاوی مقادیری تیرامین هستند، همچنین باید از مصرف پنیرهای تخمیر شده و گوشت‌های فرآوری شده نظیر سوسیس، کالباس، ماهی دودی و نیز شکلات و آجیل با داروهای ضدافسردگی پرهیز کرد.

این متخصص داروسازی در پایان خاطرنشان کرد: مصرف لبنیات ممکن است منجر به تأخیر در جذب یا جذب نشدن آنتی‌بیوتیک‌ها شود، دلیل آن نیز اتصال کلسیم موجود در این فرآورده‌ها با آنتی بیوتیک در محیط روده باریک و معده است که منجر به ایجاد ترکیب غیرقابل جذب می‌شود. باید توجه شود که بعد از خوردن داروهایی که با افزایش تراکم استخوان و کاهش احتمال شکستگی در بیماری پوکی استخوان همراه است تا حدود یک ساعت نباید خوابید.


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/

برچسب ها: دارو ، افسردگی ، ماهی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.