اسدپور ابراز داشت: میزان بارش های سال زراعی جاری نسبت به میانگین بلند مدت 43 ساله (از سال 51 تا 94) حدود 13درصد و نسبت به سال زراعی گذشته نیز 36/6درصد رشد نشان می هد.
وی تصریح کرد: اگر چه میانیگن بارش در سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته رشد مطلوب تری یافته اما میانگین بارندگی ها و تراکنش نامناسب موجب بروز پدیده خشکسالی و کاهش محسوس منابع آبی و سفره های زیرزمینی در استان شده است.
اسدپور از کاهش میزان نزولات جوی در 8سال گذشته در این استان خبر داد و گفت: میانگین بارش ها در این مدت نسبت به بلندمدت و از سال زراعی (51 تا 94) افزون بر 49درصد کاهش یافته است.
وی از تغییرات محسوس اقلیمی و خشکسالی های اخیر و همچنین کاهش محسوس منابع آبی به عنوان تهدید و چالش جدی زیست محیطی در استان یاد کرد.
اسدپور میانگین بلند مدت بارندگی در استان را از 43 سال قبل تاکنون افزون بر 675 میلی متر معادل حدود 10هزار و 474میلیون مترمکعب اعلام کرد.
وی بابیان اینکه 44.3درصد این میزان تبخیز می شود و جزو بارندگی های مفید محسوب نمی شود، افزود: از مجموع 57.3درصد بارش های مفید نیز حدود 55/2 درصد از این میزان نیز تبدیل به روان آب و تشکیل سیلاب می شود.
وی تاکید کرد: از این میزان نیز 44.8درصد معادل دو هزار و 613 میلیون متر مکعب نیز سهم حوزه های آبریز و سفره های زیرزمینی می شود.
اسدپور با بیان اینکه بیش از 300میلیون مترمکعب از این میزان از طریق چاه ها برداشت و مورد بهره برداری قرار می گیرد، افزود: مابقی آن یعنی حدود دو هزار و 313میلیون مترمکعب دیگر از طریق چشمه ها و قنات ها تخلیه می شود.
وی مجموع آب تجدید شونده در این استان را افزون بر هشت هزار و 186 میلیون مترمکعب دانست و گفت: بر اساس آمار سال های 86 تا 88 از منابع هفت گانه و بررسی های انجام شده تنها حدود 770 میلیون مترمکعب از آبهای سطحی این استان بهره برداری می شود.
انتهای پیام /س