به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وبدا، دکتر ایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت ضمن مثبت خواندن بهره گیری از ابزار های اطلاع رسانی در حوزه سواد سلامت جامعه، گفت: پیامهاي بهداشتی کمپین شهروند سالم اثربخشی مناسبی در افزایش میزان سواد سلامت مردم دارد و هزینه های بهداشتی درمانی را کاهش می دهد.
وی در ادامه افزود: زمانی که فرد از سواد سلامتی کافی برخوردار نباشد، توصیه ها و اطلاعاتی که متخصصان سلامت به او دارند را کمتر درک می کند و دستورات را به طور رضایت بخش انجام نمی دهد، بنابراین هزینه و انرژی بیشتری را به سیستم و خدمات دهندگان تحمیل می کند.
قائم مقام وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه، ایجاد و توسعه سواد سلامت، فرد به تنهایی مسئول نیست بلکه تمامی سطوح جامعه در ایجاد و پرورش آن سهیم هستند، افزود: سواد سلامت یعنی بدانیم ، درک کنیم و با حرکت در مسیر سلامتی بدان ها عمل کنیم حال اینکه با چه روشی، این ظرفیت را برای جامعه ایجاد کنیم نیازمند همکاری های فرابخشی در این حوزه است.
دکتر حریرچی افزایش آگاهی و توانمند سازی مردم با استفاده از ظرفیت های اطلاع رسانی، نخستین گام در توسعه سلامت دانست و گفت: بر اساس ماده 11 سیاست های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، افزایش آگاهی، مسؤولیت پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت با استفاده از ظرفیت نهادها و سازمانهای فرهنگی، آموزشی و رسانهای کشور تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شد.
دکتر حریرچی در خصوص فهم و درک روشهای سبک زندگی سالم، پیشگیری در ابتلا به بیماری ها و همچنین کسب دانش بهداشت فردی و عمومی گفت: در صورت توانمندشدن مردم دراین حوزه کاهش ابتلا به بیماری ها در جامعه را شاهد خواهیم بود.
وی در پایان افزود: وقتي جامعه از سنتي به جامعه مدرن و اطلاعات محور حركت ميكند بايد آموزش و اطلاع رسانی نيز به روز باشد و فرهنگ سازی با هدف ارتقای سواد سلامت جامعه مبتنی بر نیازهای مردم صورت گیرد در همین راستا استفاده از ابزارهای اطلاع رسانی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/