به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ، احمدرضا اسدی مدیرمالی شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی در جمع خبرنگاران با اشاره به نحوه پرداخت یارانه از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، اظهارکرد: وجوه مربوط به بهای نفت خامی که شرکت های پالایشی دریافت می کنند، به دو شکل به دولت پرداخت می شود، بخش اول به صورت مابه التفاوت بهای فرآورده با نرخ بین المللی که دولت یارانه آن را پرداخت میکند تسویه میشود، و بخش دیگر به صورت نقدی از طریق مجاری عرضه سوخت وصول می شود.
وی افزود: این در حالی است که دولت به دلیل کاهش بهای نفت خام و فرآورده های آن یارانه کمتری پرداخت می کند.
مدیرمالی شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه این وجوه حاصل از فروش فرآورده در مجاری عرضه چند ذی نفع اصلی دارد، ادامه داد: شرکت ملی نفت 14.5 درصد و سازمان هدفمندی یارانه ها نیز 85.5درصد از آن را میگیرد.
اسدی تصریح کرد: البته این 100درصد بعد از برداشت مالیات حساب می شود، یعنی 23درصد از بهای بنزین، مالیات بر ارزش افزوده است که سازمان امور مالیاتی این را به عنوان حق خود طلب می کند و پس از آن بین دو شرکت دیگر تقسیم می شود.
وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه هیات دولت رقمی که ماهیانه به عنوان یارانه شرکت ما پرداخت می کند، بالغ بر 2 هزار و 116 میلیارد و300 میلیون تومان است، گفت: برخی شرکت ها می گویند اگر یک ماه این مبلغ را به ما بدهید یک کارخانه پتروشیمی راه اندازی می کنیم، بنابراین نمی شود که ما هم به دنبال اقتصاد مقاومتی باشیم و هم یارانه بدهیم.
مدیرمالی شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی با اشاره به عدم پرداخت وجوه مربوط به فروش فرآورده های نفتی از سوی برخی خریداران اظهارکرد: این در حالی است که ذی نفعان و طلبکاران ما وجوهشان را ماهیانه می خواهند و مثلا اگر به موقع مالیات را پرداخت نکنیم، زود حساب ها را مسدود میکنند.
اسدی با بیان اینکه حدودا چهار ماه در سال حساب های شرکت ما بسته است، ادامه داد: از سوی دیگر عدم وصول وجوه مربوط به فروش مشکل دیگری را ایجاد کرد، به طوریکه چون باید پول هدفمندی را حتما پرداخت کنیم، گاها پول سایر ذی نفعان را مجبور می شویم به هدفمندی بدهیم.
وی با بیان اینکه یکی از این ذی نفعان پروژه های شرکت ملی پالایش و پخش است، گفت: بر اساس قانون بودجه باید ۵ درصد از فروش را برای پروژه هایی مثل خط لوله، پالایشگاه های دولتی حفظ و نگه داشت انبارهای پخش صرف کنیم.
مدیرمالی شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی افزود: اتفاق جدیدی که افتاده این است که به دلیل کاهش قیمت نفت میزان پول هدفمندی به صورت اتوماتیک کاهش یافته، اما متقاضیان دریافت کننده یارانه کاهش پیدا نکردند، از سوی دیگر خود پالایشگاه ها دچار معضل کمبود خوراک شدند، چراکه نفت کوره خود را نمی توانند بفروشند و این موضوع آن ها را دچار مشکل کرده است.
انتهای پیام/
بیمه گریاامورمالیاتی هاچه اصراریه ازپالایش وپخش یارانه بگیرید