رئیس سازمان بسیج سازندگی همدان گفت: ایجاد صنایع کوچک تبدیلی از قبیل خشک کردن، پودر کردن، بسته بندی، روغن گیری فرآوری لبنیات، مرباجات و شربت و گوهرتراشی از برنامه‌های بسیج سازندگی در سال جاری است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ شهرام صادقی با اشاره به فعالیت بسیج سازندگی در عرصه صنایع تبدیلی اظهار داشت: امسال بسیج سازندگی تمرکز خود را بر فعالیت در حوزه صنایع تبدیلی گذاشته و در این راستا نیز هدف افزایش ارزش افزوده محصولات و همچنین افزایش مدت زمان ماندگاری محصولات است.

وی اظهار کرد: برداشت و عرضه برخی محصولات کشاورزی در استان همچون گوجه فرنگی در اسدآباد، هندوانه، خیار و سیب زمینیدر استان با مشکلاتی مواجه بوده و به کمترین نرخ عرضه می شده که در این بخش سعی کردیم با وارد کردن صنایع تبدیلی، بسته‌بندی محصولات و صنایع خشک کن مدت زمان نگهداری و ارزش افزوده آنها را افزایش دهیم.

رئیس سازمان بسیج سازندگی همدان با بیان اینکه صنایع رب و عصاره گیری در اسدآباد انجام می‌شود، عنوان کرد: در زمینه صنایع شوریجات و ترشیجات در استان ظرفیت خوبی داریم و در شهرهای مهاجران، بهار و ثامن ملایر این اقدام به خوبی انجام می‌گیرد، ضمن اینکه در راستای اسانس‌گیری صنایع دارویی نیز در ملایر، نهاوند و بخشی از شهرستان رزن اقدامات خوبی انجام گرفته است.

وی با اشاره به مشکلات چغندرکاران همدان، تصریح کرد: ظرفیت پایین کارخانه قند همدان و منابع مالی ضعیف آن به علاوه انحصاری شدن مشکلاتی را برای چغندرکاران به وجود آورده و سبب شده تا بسیاری محصولات خراب شود، ضمن اینکه هنوز بخشی از محصول برداشت نشده است.

صادقی افزود: با توجه به اینکه امکان صادرات این محصول نیز فراهم نشده باید در بخش عصاره‌گیری وارد شد و این نیازمند تأمین زیرساخت است، همچنین می‌توان با وارد کردن دستگاه‌های فرآوری چغندر قند و ایجاد بنگاه‌های مشاغل خانگی و صنایع تبدیلی برای کشاورزان این محصول از زیان بیشتر در این بخش جلوگیری کرد.

وی با بیان اینکه در زمینه محصول سیب زمینی نیز پیشنهاد نشاسته گیری از سیب زمینی مطرح می‌شود، گفت: در زمینه محصول سیب زمینی نیز با توجه به مشکل معوقات بانکی که برای کارخانه همدان پیش آمده می‌توان با وارد کردن دستگاه‌های کوچک صنایع تبدیلی به کشاورزان، به آنها کمک کرد.

رئیس بسیج سازندگی همدان اظهار داشت: صنایع کوچک تبدیلی شامل، خشک کردن، پودر کردن، بسته بندی، روغن گیری فرآوری لبنیات، مرباجات و شربت و گوهر تراشی از جمله برنامه‌های پیش بینی شده در سال 94 است.

وی افزود: در ابتدا علاقه‌مندان مورد آموزش و مشاوره قرار گرفته و سپس در صورت نیاز برای دریافت تسهیلات و وام‌های خود اشتغالی معرفی و در صورتی که افراد توانایی فروش محصولات خود را در بازار کار نداشته باشند محصولات آنها از طریق تعاونی‌های طرف قرارداد بسیج خریداری می‌شود.

انتهای پیام/ز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.