به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ محمدعلی مصطفوی در جلسه کارگروه طرح احیاء و تعادل بخشی منطقه ای که با حضور شرکتهای فارس بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد در فارس برگزار شد با بیان اینکه حفاظت از منابع آبهای زیرزمینی کشور همچون حماسه است گفت : موضوع آب افکار همه صاحب نظران و افراد صاحب اندیشه را معطوف به خود ساخته و برای آنکه در برابر نسل حاضر و فردا شرمنده نباشیم برنامه ریزی جهت حفظ منابع موجود و اجرای صحیح احیاء و تعادل بخشی ضروری است.
وی ضمن اشاره به اهمیت طرح احیاء و تعادل بخشی در کشور، همکاری و تعادل میان بخشهای مختلف وزارت نیرو با معاونت حفاظت و بهره برداری را اساسی برشمرد و خاطرنشان کرد:
این جلسات علاوه بر آنکه به طرح و بررسی مسائل و دستورالعمل های 8 گانه طرح که توسط وزیر محترم نیرو ابلاغ شده است می انجامد، سبب می شود نحوه اجرا، نقاط ابهام و پیشنهادات لازم در آن بررسی شود و به وحدت رویه در اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی کمک می کند.
مصطفوی ضمن تاکید دوباره بر اینکه اجرای این طرح در وزارت نیرو به تنهایی از عهده معاونتهای حفاظت و بهره برداری خارج است، به تشکیل کمیته راهبری در این راستا اشاره کرد و آب را موضوعی چندمعیاره دانست که توفیق در حل مسائل آن با همفکری و همراهی میسرمی شود.
وی به تاکید شورای امنیت در حل بحران آب اشاره کرد و اجرایی شدن برنامه های حفاظت منابع آب از سوی استانها را مورد تاکید این شورا برشمرد که در این رابطه سند مدیریت منابع آبهای زیرزمینی به عنوان منابع کشور در این شورا به تصویب رسیده است.
وی تصریح کرد: در استانی که مهد فرهنگ، تمدن و عرفان ایران کهن است از 609 محدوده مطالعاتی کشور 103 محدوده با افت شدید مواجه هستند و این امر شرایط بحرانی برای استان رقم زده ، به طوری که سالانه بیش از 3 متر افت آبهای زیرزمینی داشته اند، اینها مبین مرگ زمین است.
مدیرکل دفتر حفاظت و بهره برداری منابع آب ایران طرح احیاء و تعادل بخشی را اولویت اول وزارت نیرو، دولت و نظام دانست و ابراز کرد: به این باور رسیده ایم که امانتدار مناسبی در حفظ منابع آب برای فرزندانمان باشیم. در ادامه این کارگروه اصلاح پروانه های بهره برداری، گروههای گشت و بازرسی، انسداد چاههای فاقد پروانه، نصب کنتورهای هوشمند آب و برق و خرید چاههای کم بازده به عنوان اولویتهای این طرح مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام/پ