به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان فارس گفت: استان فارس توانسته در تولید گوشت قرمز با تولید سالانه ۶۵ هزار تن گوشت قرمز مقام اول کشور را داشته باشد.
سید عبدالله جزایری اظهار کرد: همچنین استان فارس با تولید گوشت مرغ آماده طبخ به میزان ۱۵۴ هزار تن در سال مقام سوم و با تولید سالانه ۵۲۱ هزار تن شیر مقام پنجم کشوری را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینکه فارس بالای متوسط کشوری تولید دارد، بیان کرد: سرانه تولیداتی مانند شیر در فارس به ازاء هر نفر بالاتر از میانگین کشوری است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان فارس ادامه داد: در حال حاضر استان فارس دارای حدود ۴۰۰ هزار راس گاو و ۸ میلیون راس گوسفند و بز است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان فارس تصریح کرد: فارس در تولیدات دامی نسبت به نیاز استان دارای مازاد تولید است که این موضوع به صادرات استان کمک کرده است.
وی تصریح کرد: هم اکنون صادرات شیر به استانهای همجوار نیز صورت میگیرد که عمده صادرات به استانهای بوشهر، بندر عباس، کهگیلویه و بویر احمد و اصفهان است.
جزایری بر نقش تغذیه در افزایش تولید مثل در دامها نیز تاکید کرد و گفت: بهبود تغذیه سبب افزایش تولید مثل و همچنین بالا رفتن میزان تولید شیر و گوشت میشود.
وی با بیان اینکه کمبود تغذیه یا عدم مدیریت تغذیه میتواند مشکلات متعددی را برای دامها ایجاد کند گفت: تاخیر در آبستنی دامها و مشکلات تولید مثل و کاهش میزان تولید شیر از جمله مواردی هستند که در نتیجه عدم مدیریت تغذیه رخ خواهند داد و موجب بالا رفتن هزینه تولید و قیمت تمام شده محصول و غیر اقتصادی شدن فعالیتهای دامپروری میشود.
این مقام مسئول جیره نویسی علمی و فنی را از راهکارهای مهم در جهت رفع این مشکلات عنوان و بیان کرد: این راهکار علمی ضمن اقتصادی شدن فعالیتهای دامپروری در حفظ و نگهداری تغذیه دام و مصرف بهینه آن تاثیر بسزایی دارد.
انتهای پیام/ف