"میرهادی قره سید رومیانی" در گفتوگو با خبرنگار
مجلس گروه
سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تصویب کلیات "طرح جرم سیاسی" در مجلس گفت: قانون اساسی تعریف جرم سیاسی را بر عهده قانون عادی گذاشته بود.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون حقوقی و قضایی با بیان اینکه در دوران گذشته تلاشهایی در راستای تصویب این طرح و تعیین حدود و ثغور آن صورت گرفته بود، اظهار داشت: تصویب این طرح گامی مثبت از سوی مجلس نهم،
اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی، اساتید حقوق و مرکز پژوهشهای مجلس شورای
اسلامی بود.
رومیانی با اشاره به اینکه با تصویب کلیات "طرح جرم سیاسی" قدمی اساسی در راستای حفظ آزادیهای عمومی، حقوق شهروندی و حقوق بشر برداشته شد، افزود: این طرح نویدی برای قانون و حقوق کشور است که حقوقدانان اهمیت این موضوع را دقیقتر و بیشتر میدانند.
وی با بیان اینکه هنوز در دنیا جرم سیاسی به طور کامل تعریف نشده است، گفت: نظامهای حقوقی رومی _ژرمنی، "آنگلوساکسون و کامن لاو" مطرحترین نظامهای حقوقی دنیا هستند.
رومیانی با بیان اینکه ما علاوه بر این نظامهای حقوقی، قائل به نظام حقوقی اسلامی هستیم، اظهار داشت: در همه نظامهای مذکور نحوه برخورد با مجرمان سیاسی و پروسه رسیدگی به جرایمشان متفاوت است.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون حقوقی و قضایی با بیان اینکه نحوه رسیدگی به جرایم عادی و سیاسی متفاوت است، بیان داشت: در این نظامهای حقوقی تعریف واحدی از مفهوم جرم سیاسی بیان نشده و صرفاً مصادیق جرایم سیاسی مشخص شده است.
وی اذعان داشت: با تصویب کلیات این طرح، ضمن ارائه تعریفی دقیق از جرم سیاسی و تعیین مصادیق آن، نحوه رسیدگی با پروسه دادرسی جرایم سیاسی نیزمشخص گردید.
رومیانی پیرامون ضمانت اجرایی طرح مذکور گفت: رسیدن طرح جرم سیاسی به مجلس بعد از چند سال حاکی از اراده نظام بر از بین بردن ارتباطات و نفوذهای ناسالم، از بین بردن قدرتهای پنهان و مبارزه با مفسدان داخلی و خارجی است.
انتهای پیام/