به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ برخی افراد هستند که وقتی با آنها صحبت میکنید برای هر حرفی جواب دارند، از شیر مرغ تا جان آدمیزاد؛ انگار نمیتوانند بی جواب بمانند و به اصلاح کم نمی آورند یا نمیخواهند کم بیاورند.پررویی و بی ادبی برخی حاضر جوابها طوری شده که خیلی از افراد از این گونه اشخاص دل خوشی ندارند.
*نقش بی بدیل خانواده در حاضر جدای کودکان
والدین آیینه فرزندان هستند، مادر و پدری که حاضر جوابند و حق خود را در برابر زور میگیرند، کودکانشان هم با نگاه کردن به آنها الگو برداری کرده و خصلتهای خوب یا بد را بر میدارند.
هستی، 29 ساله، کارمند میگوید: از بچگی حاضر جواب بودم، هیچ وقت والدینم را در مقابل حرف زور بی جواب ندیدم و این کار آنها ستودم.
*حاضر جوابی در چشم والدین بی ادبی است
برخی کودکان که با الگو برداری نامناسب از والدینشان به حاضر جوابی منفی روی میآورند، ممکن است در برابر آنها هم این عمل را انجام دهند و حرف مادر و پدر را بی جواب نگذارند، این در حالی است که در جامعه ما حتی اگر پاسخ آنها منطقی و منصفانه هم باشد از لحاظ عرفی قابل قبول نیست.
فاطمه 25 ساله دانشجوی هنر می گوید: حاضر جوابی به این معنی که هر فردی بتواند از حق خودش دفاع کند خوب و پسندیده است، اما این عمل در مقابل بزرگترها کار ناشایستی است.
این کارشناس درباره حاضر جوابی در مقابل والدین میگوید: یک مردم شناس اروپایی با تحقیقاتی که روی مردم ایران انجام داد به این نتیجه رسید که پسر و دختر خوب بودن یعنی مخالفت نکردن در برابر والدین!
*حاضر جوابی که جنبه مثبت به خود میگیرد
با این که حاضر جوابی در برابر والدین از لحظ عرفی واخلاقی قابل قبول نیست، اما این عمل اگر دفاع در برابر زورگویی باشد جنبه مثبت به خود می گیرد و فقط باید بدانیم در کجا و چگونه در چه زمانی پاسخ میدهیم و این مهارت میتواند فن پاسخ گویی خوب به شمار آید.
لیلا، 24 ساله، دانشجوی سینما میگوید: افرادی که در برابر حرف زور میایستند را می ستایم حتی اگر مقابل خودم باشد.
اشکان زاده معتقد است: با این که حاضر جوابی بار منفی دارد، اما اگر از ادب خارج نشود و فرد از خود دفاع کند و فن جواب دهی را بداند خوب و موثر است.
*کسانی که پر بارند بی جواب میمانند؟!
برخی از افراد میگویند کسی که پر بار است متواضع و فروتن است و در برابر هر حرفی پاسخ نمیدهد، اما حاضر جوابی مثبت کاربرد زیاد ومثبتی دارد و اینکه در بعضی موقعیتها از حق خود دفاع کنیم، تاثیر به سزایی در موفقیت دارد و میتواند به افراد کمک شایانی کند.کسانی که اطلاعات عمومی زیادی دارند در مواقع ضروری با استفاده و از دانش خود میتوانند جوابهای دندان شکنی بدهند.
*افراد کم رو حقشان دیده نمیشود
کسانی هستند که از اطلاعاتشان استفاده میکنند و جوابهای مناسبی میدهند و در مقابل آنها اشخاصی نیز وجود دارند که در برابر هر حرفی حتی جایی که حقشان ضایع می شود سکوت میکنند.
مریم 32 ساله، خانه دار میگوید: خیلی مواقع با دیدن افرادی که نمیتوانند حقشان را بگیرند، ناراحت میشوم و دلم به حالشان میسوزد؛ خودم نیز در خیلی از موقعیتها که نیاز به پاسخ گویی بوده و جوابی ندادم پشیمان شدم.
*فنی با عنوان حاضر جوابی
برای حاضر جوابی بهتر است بتوانیم فنون آن را بشناسیم تا در مواقع ضروری استفاده کنیم.
با تکرار و تمرین به خود آگاهی برسیم سکوت در زمان عصبانیت میتواند از فردی منطقی بسازد.
داوری و تصمیم گیری کنید و بدانید که خط قرمزهای شما کجا هستند و چه کسی در تیررس آسیب دیدن شما است.
همه راههای جواب گویی را بشناسید؛ سکوتهای پر معنا خیلی وقتها در جواب گویی بهتر است! در پاسخ خود وقتی چیزی را تائید میکنید با روشی مشخص باشد و بدانید به کدام قسمت تاکید بیشتری دارید. اگر در جوابهایی که میدهید از حرفهای مخاطب خود استفاده کنید قابل قبول تر است. زمانیکه به بزرگترها جواب میدهید با صدای آرام صحبت کنید و سعی در قبول داشتن تفکرات آنها داشته باشید و وانمود نکنید که از موضوع سر در نمیآورند. با این فنون میتوانید به موقع و به جا پاسخگو باشید و در عین حال ادب و نزاکت را هم رعایت می کنید.
گزارش از پروانه محمدی
انتهای پیام/
وقتی از بقیه میپرسم چطور شنا یاد گرفتید
میگن یکی هلم داد تو چهار متری دست وپا زدم یاد گرفتم
اگه بچگیامونم یادمون باشه موقع دوچرخه سواری هم چند بار زمین خوردیم بعد دوچرخه سواری یاد گرفتیم
اولین قدم اینه که هدفتون این باشه که از الان ب بعد که این پیام رو خوندی هیچ موقع کم نیاری ینی ذهنت باید دنبال جواب بگرده حتی اگه حرف بی ربطیم زدی کم نیار
ممککککککنه دو سه بار خراب کنی ولی بعد یاد میگیری
2-سعی کنید تو هر زمان و هر جا با همه صحبت کنید وروش صحبت کردن بقیه مردم رو ببینید
3-طرف مقابل رو غول فرض نکنید احتمالا شما هم در مقابل بعضی افراد حاضر جوابید مثل بچه ها
این نکاتو از امروز عملی کنید.
واقعا سخته برام
کاش یکم زبون داشتم
سهراب 30 ساله کارشناسی ارشد برق، به نظر من اصلاً حاضر جوابی به کسی تو زندگیش کمک نمی کنه جز این که از چشم دیگران می افته، شاید فکر کنه که حقش را خوردن ولی اصلا این جوری نیست، درخت پر بار همیشه افتاده است، ما آدم ها معمولاً از آدم های حاضر جواب خوشمون نمی یاد و بیشتر کینشون را به دل می گیریم، چه برسه به این که بخواهیم جلوی پدر مادرمون حاضر جوابی کنیم که به نظر من اصلا هیچ دلیلی برای این کار نیست، با مهربانی و صحبت پسندیده خیلی راحتر به هدفمون می رسیم.