رییس اتاق تهران گفت: در حال حاضر حجم مناسبات تجاری ایران و ترکیه در حدود 14 میلیارد دلار است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، هیات تجاری اتاق بازرگانی غازی‌آنتپ ترکیه که به ایران آمده است، ظهر امروز در اتاق تهران با فعالان اقتصادی پایتخت ملاقات کرد که در هیات 35 نفره غازی‌آنتپ نمایندگانی از صنعت تجهیزات ساختمان، پوشاک و نساجی، مواد غذایی و طلا و جواهر این استان حضور دارند که برای بسط و گسترش روابط در این زمینه‌ها به تهران آمده اند.

در گردهمایی فعالان اقتصادی تهران و غازی‌آنتپ ترکیه، رییس اتاق تهران طی سخنانی با اشاره به همراهی کشور ترکیه با ایران در دوره تحریم‌ها، گفت: با توجه به سابقه مناسبات اقتصادی دو کشور و نیز شناخت بالایی که فعالان اقتصادی هر دو طرف از یکدیگر دارند، این فرصت فراهم است تا در دوره پساتحریم به رشد بالایی از همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی میان این دو کشور دست یافت.

مسعود خوانساری با اشاره به اینکه در حال حاضر حجم مناسبات تجاری ایران و ترکیه در حدود 14 میلیارد دلار است، از آمادگی ایران برای گسترش همکاری‌ها با سایر کشورها در حوزه سرمایه‌گذاری مشترک خبر داد و افزود: سیاست اقتصادی ایران در دوره رفع تحریم‎‌ها، بر پایه توسعه سرمایه‌گذاری خارجی است، از این رو در اتاق تهران طی ملاقات با هیات های تجاری خارجی همواره این توصیه را داریم که به این موضوع توجه جدی داشته باشند.

وی به نقش اتاق‌‌های بازرگانی تهران و غازی‌آنتپ در گسترش مناسبات و سرمایه‌گذاری‌های مشترک میان ایران و ترکیه اشاره کرد و در عین حال یکی از مشکلات بر سر راه توسعه روابط را ضعف در مسئله حمل‌و‌نقل و ترانزیت کالا میان دو کشور دانست و افزود: در حال حاضر ایران و ترکیه از سه مرز مشترک برخوردار هستند و عمده داد و ستد کالا میان دو کشور نیز از طریق زمینی است. اما به دلیل بروز برخی مشکلات و اختلاف‌نظرها، تبادل کالا در این سه مرز به ویژه در مرز بازرگان به کندی صورت می‌گیرد.

به گفته رییس اتاق تهران، عبور و مرور کامیون‌های ترانزیت در مرز بازرگان در بسیاری مواقع با کندی و تاخیر طولانی‌مدت صورت می‌گیرد که این عامل منجر به افزایش هزینه مبادلات تجاری میان دو کشور شده است.

خوانساری، مقدمه گسترش همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور را رفع مشکلات حمل‌و‌نقل میان دو دو طرف عنوان کرد و یادآور شد که سندیکای حمل‌و‌نقل ترکیه از قدرت و نفوذ بالایی در دولت این کشور برخوردار است که این تشکل می‌تواند در عادی سازی حمل‌و‌نقل میان دو کشور نقش مهمی ایفا کند.

رییس اتاق تهران همچنین به گسترش صنعت گردشگری میان ایران و ترکیه اشاره کرد که به گفته وی، در این زمینه نیز اتاق‌های بازرگانی دو کشور می‌توانند تاثیرگذار باشند.


ایران و ترکیه دارای اشتراکات بسیاری هستند

ایوب بارتیک رییس اتاق بازرگانی استان غازی‌آنتپ ترکیه نیز به روابط دیرینه ترکیه و ایران اشاره کرد و گفت: این دوکشور دارای روابط عمیقی با یکدیگر هستند و سابقه روابط تجاری آنها به حدود370 سال پیش بازمی‌گردد.

وی ادامه داد: ترکیه و ایران دارای اشتراکات دینی و فرهنگی بسیاری با یکدیگر هستند و ضمن اینکه ما با یکدیگر در برخی مسایل دارای نقطه نظرات مشترک نیز هستیم که می‌توانیم آنها را به حوزه‌های مختلفی گسترش دهیم.

رییس اتاق غازی آنتپ گفت: ایران برای ترکیه دروازه ورود به آسیای میانه است و ترکیه برای ایران دروازه برقراری ارتباط با اروپا.

او همچنین با اشاره به آنچه خوانساری در مورد مشکلات حوزه حمل‌و‌نقل میان دو کشور مورد اشاره قرار داد، گفت: در انجمن بین‌المللی حمل‌و‌نقل ترکیه سفیر شما خواهم بود و مشکلاتی که مورد اشاره قرار گرفت را نیز مورد پیگیری قرار خواهم داد.

انتهای پیام/
برچسب ها: تجارت ، ترکیه ، حمل و نقل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار