قدمگاه خضر نبی ع : ساختمان قدمگاه حضرت خضر نبی (ع) در سال 920 هجری بنا شده و یکی از زیارتگاههای مهم آبادان بشمار می رود.
قدمگاه خضر نبی ( ع) در جنوب آبادان به فاصله 7 کیلومتر تا شهر واقع است . اين بقعه در سال 920 هجري بنا شده و يكي از زيارتگاههاي مهم آبادان بشمار مي رود . در بالاي گنبد بقعه لنگري نصب شده كه اهل محل مي گويند مربوط به كشتي خضر بوده و به عنوان تبرك حفظ شده است در روایت آمده است که خضر نبی ع در هر کجا که پا مینهادند، یا آنجا را برای استراحت انتخاب میکردند، به اذن خدا آنجا سرسبز میشد. به این دلیل است که این پیامبر را خضر ( سبز ) ملقب کرده اند.
حضرت خضر در قرآن کریم بدون ذکر نام، با عبارتی درخشان ستوده شده است. "عبدا من عبادنا اتیناه رحمة من عندنا و علمناه من لدنا علما". او یکی از بند گان ما بود که رحمت خود را به سوی او فرستا دیم و از نزد خویش به او علم آموختیم.
در روایتی از امام رضا (ع) نقل شده که می فرماید: حضرت خضر (ع) از آب حیات خورد، او زنده است و تا دمیده شدن صور از دنیا نمی رود، او پیش ما می آید و بر ما سلام می کند، ما صدایش را می شنویم و خودش را نمی بینیم، او در مراسم حج شرکت می کند و همه مناسک را انجام می دهد، در روز عرفه در سرزمین عرفات می ایستد و برای دعای مؤمنان آمین می گوید. خداوند به وسیله او در زمان غیبت، از قائم ما رفع غربت می کند و به وسیله او وحشتش را تبدیل به انس می کند. از این حدیث استفاده می شود که حضرت خضر (ع) جزء سی نفری است که همواره در محضر حضرت بقیة الله (ع) هستند و رتق و فتق امور به فرمان آن حضرت در دست آن هاست
تاریخ نویسان در نام حضرت خضر اختلاف دارند، در نسب او نیز اختلاف دارند. که صحیح ترین آنها و آنچه که از پیامبر رسیده این است که نامش (تالیا) بلیا بن ملکان بن عامر بن ارفخشد بن سام بن نوح می باشد.و خـضـر لقـب او اسـت . بنا بر این خضر از اولاد سام بن نوح و پسر خالهٔ ذوالقرنین بوده است. پس نام اصلی وی خضر نبوده بلکه به خاطر صفاتی که در او بوده است به خضر معروف شده است. از فرمایش امام صادق(ع) چنین بر می آید که خضر را خداوند به سوی قومش مبعوث کرد و او مردم را به توحید و اقرار به انبیای الهی و ایمان به کتاب هایش دعوت می کرد. از معجزاتش این بود که بر هر زمین خشکی می نشست، زمین سبز و خرم می شد و دلیل نامش به خضر (سبز) نیز همین است.
یکی دیگر از زیارتگاههای ابادان زیارت گاه سید عباس است .زیارتگاه سید عباس در آبادان در ایستگاه ۱۲ بهار واقع میباشد. سید عباس ازسادات شیعه واهل کرامت حجاز بوده، وی به اتفاق دو برادرش سید هاشم و سید سعد به دلیل ناسازگاری با مردم سنی و وهابی جماعت عربستان، در صدد مهاجرت به عراق وسپس ایران نمودند. اما سید هاشم دوری وطن را تحمل نکردند وبه عربستان باز گشتند. اما سید سعد تا آخر عمر همراه برادرش ماند ودر خاک آبادان جان به جان آفرین سپرد. ودر فاصله یک متری سید عباس دفن شد
زیارتگاه سید عباس زوار زیادی از اطراف آبادان ودیگر نقاط کشورمان را به خصوص در ایام پایانی هفته را به خود جذب کرده است
زیارتگاه دیگر در آبادان که محل زیارت زوار این شهر است زیارتگاه سید محمد است. زیارتگاه سید محمد ملقب به ابو تاوه در آبادان در خیابان طالقانی ( زند سابق ) حد فاصل بین کلیسا و حوزه علمیه واقع است . این زیارتگاه با مساحتی بالغ به ۳۸۰ متر مربع و زیربنای ۱۸۵ متر مربع در سال ۱۲۶۷ ه.ق ساخته شده است. زیارتگاه در دوران دفاع مقدس متحمل خسارات فراوانی گردید که پس از پایان جنگ و آغاز دوران سازندگی، بازسازی شد و در سال 1378 نیز از سوی ادرهء اوقاف شهرستان آبادان ضریح فلزی بر مزار مطهر آن بزرگوار تعبیه شد. و هم اکنون زائران فراوانی از آبادان وشهرهای اطراف را به خود جذب کرده است ویکی از مکانهای مقدس آبادان به شمار می آید
سید محمد یکی از سادات بزرگ و اهل کرامت آبادان بوده است. این بزرگوار از سادات بحرین متولد سال ۱۱۰۶ ه.ق و از نسل حضرت امام جعفر صادق ع میباشد.که در سن جوانی بر اثر اختلافات قومی و دینی، به ایران مهاجرت نموده و در شهر آبادان سکونت کرد و در همین شهر نیز وفات یافت و مدفن وی هم اکنون محل زیارت بسیاری از مشتاقان و زوار است .
زیارتگاه های ابادان در سراسر استان خوزستان و حتی شهرهای دورتر بسیاری از زائران را به سوی خود میکشاند . در واقع وجود این سه زیارتگاه یکی از دلایل مهم حضور مسافران در شهرستان آبادان است .
انتهای پیام/ی