به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، شمخانی در این دیدار با اشاره به زمینههای مساعد گسترش همکاریهای دو کشور در زمینههای اقتصادی، انرژی، گردشگری و کشتیرانی در دوره پسابرجام تاکید کرد: یونان به عنوان عضو اتحادیه اروپا میتواند نقش مهمی در پایبندی طرفهای غربی نسبت به اجرای تعهداتشان در برجام داشته باشد.
او افزود: جمهوری اسلامی ایران سقفی در همکاریها و تلاشها برای ارتقای روابط دوجانبه با یونان قائل نیست.
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: یونان در خط مقدم مواجهه با پدیده آوارگان سوری و عراقی بوده و مشکلات امنیتی و اقتصادی متعدد ناشی از آن را که به دلیل سیاستهای حمایتی اشتباه برخی کشورهای منطقهیی و متحدان غربی آنها در پشتیبانی از تروریسم تکفیری رخ داده به وضوح لمس میکند.
وی با اشاره به اظهارات غیرمعقول از سوی برخی کشورهای منطقه درباره اعزام نیروی زمینی به سوریه افزود: اگرچه هیچ تناسبی میان توانمندیهای نظامی این کشورها با ادعاهای مطرح شده وجود ندارد لیکن حضور احتمالی پیاده نظام کشورهای منطقه بدون رضایت و خواست دولت قانونی سوریه، تصمیمی مداخله گرایانه و بسیار خطرناک است که تبعات امنیتی آن برای تمام کشورهای منطقه و از جمله اروپا قابل محاسبه نخواهد بود.
دریابان شمخانی خاطرنشان کرد: پس از چندین دور گفتوگو و تجربه 4 سال جنگ خانمانسوز، صحبت مجدد از اعزام نیروی نظامی برای حمایت از تروریستهای شناسنامهدار به معنی بازگشت به عقب و نادیده گرفتن تمام تلاشهای انجام شده برای پایان بحران است.
نماینده مقام معظم رهبری با تقبیح بهکارگیری استاندارد دوگانه در مقابله با تروریسم تصریح کرد: بحران سوریه راهحل نظامی ندارد و برقراری آرامش و ثبات در این کشور تنها با مذاکره سوری- سوری برای تحقق اراده و خواست مردم این کشور فراهم خواهد شد.
آلکسیس سیپراس، نخستوزیر یونان نیز با اشاره به پیشینه دیرینه و تمدنی همکاری میان دو کشور گفت: به دنبال افزایش سطح روابط اقتصادی میان دو کشور و استفاده از ظرفیتهای متعدد پیشرو هستیم.
وی افزود: یونان با قطعنامههای مربوط به حقوق بشر در سوریه مخالفت کرد و این مساله نشان دهنده سیاست مستقل یونان و شناخت بیشتر نسبت به تحولات و شرایط این بحرانی در این کشور است.
انتهای پیام/