رئیس جمهور گفت: امسال حتی یک روز هم در ارائه بودجه تاخیری نداشتیم.

تمام روابط ما بعد از برجام برد-برد خواهد بودبه گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور، پس از بهره‌برداری از ۱۳۸ پروژه استانی، با اشاره به زمان بررسی لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی گفت: امسال ما با صدای بلند می‌گوییم که در ارائه لایحه بودجه 95 و برنامه ششم به مجلس شورای اسلامی تاخیری نداشتیم و در ادامه مجلس زمان کافی برای بررسی آنها را دارد

روحانی افزود: بودجه سال 95 را برمبنای برجام تنظیم کرده بودیم که نیمه‌شب برجام اجرایی و ما صبح لایحه بودجه را به مجلس ارائه کردیم.

وی ادامه داد:  در حال حاضر زمان مناسبی هم در اختیار مجلس  هست تا بودجه را بررسی کند، زیرا از زمانی که دولت لایحه بودجه را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرده است، 64 روز تا عید نوروز زمان وجود دارد. من و آقای نوبخت قبل از دولتی بودن، مجلسی هستیم و می‌دانیم چقدر زمان نیاز است تا لایحه بودجه در قسمت‌های مختلف مجلس و کمیسیون‌های تخصصی و در نهایت کمیسیون تلفیق مورد بررسی قرار گیرد.

رئیس جمهور کشورمان ادامه داد: امیدواریم نمایندگان مجلس که در حال حاضر سرشان شلوغ است و برای انتخابات فعالیت می‌کنند، پس از برگزاری این انتخابات بزرگ، فرصت کافی داشته باشند تا لایحه بودجه را تصویب کنند و کارها طبق روال همیشگی انجام شود.

رئیس قوه مجریه اظهار داشت: از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تشکر می‌کنم که در ماه‌های گذشته برای تدوین برنامه‌های بودجه و برنامه ششم توسعه تلاش کردند، زیرا امسال قرار بود با سلیقه جدیدی این برنامه‌ها تدوین شود. ما می‌خواستیم طبق قانون اساسی این برنامه‌ها به صورت دقیق تدوین شود که با همکاری این سازمان هم برنامه تهیه شد، هم اسناد مهمی تهیه شد و تبصره‌های دائمی هم قبلا آماده شده بود و به مجلس تقدیم شده بود، به همین خاطر بودجه امسال بسیار سبک‌تر بود، چون با تلاش دست‌اندرکاران تبصره‌های دائمی آن قبلا ارائه شده بود. در نتیجه زمان کمی می‌خواهد تا آنرا مورد بررسی و تصویب قرار دهم.

وی با اشاره به دوران پسابرجام و پساتحریم گفت: کار بسیار عظیم و بزرگی در این دوران انجام شده است، حتی اگر هزاران گوینده و سخنران در این باره صحبت کنند هم نمی‌توانند بگویند که در این جریان چه کار عظیمی رخ داد. ما توانستیم با 6 قدرت جهان بر سر میز مذاکره بنشینیم و پرونده پیچیده‌ای را حل و فصل کنیم، به جرات می‌توانم بگویم اگر تمام تاریخ ایران را چه قبل از انقلاب، چه بعد از انقلاب مطالعه کنیم، کار به این بزرگی در آن انجام نشده است.

روحانی گفت: ما به یک توافق بین‌المللی بزرگ دست یافته‌ایم، چنانکه هیچ کشوری نمی‌تواند بگوید ایران در این معامله ضرر کرده است، حتی مخالفین ما و کسانی که از این توافق ضرر کرده‌اند هم نمی‌توانند چنین ادعایی داشته باشند. حتی اسرائیل هم معتقد است ایران با چنین معامله‌ای سر دنیا کلاه گذاشته است. همه می‌گویند برجام یک توفیق بین‌المللی و به نفع همه بود، وقتی ما می‌گفتیم می‌خواهیم یک معامله برد_ برد داشته باشیم، این موضوع برای هیچ‌کس واضح و روشن نبود، اما ما توانستیم با تلاش خود معامله‌ای را به سرانجام برسانیم  که به نفع تمام طرفین باشد.

رئیس جمهور کشورمان افزود: تمام روابط ما با جهان بر مبنای برد_ برد خواهد بود و ما به دنبال کلاه گذاشتن سر کسی نیستیم، اگر کسی موفق شود که سر کسی کلاه بگذارد، آن معامله بهم می‌خورد.

رئیس قوه مجریه با بیان اینکه قراردادی می‌تواند بادوام باشد که منطقی باشد، اظهار داشت: این قرارداد باید عادلانه بر مبنای انصاف و احقاق حقوق مردم باشد تا پایدار بماند. ملت بزرگ ایران در این راستا با ایستادگی‌اش کار بزرگی انجام داد.

وی تاکید کرد: با احقاق حقوق هسته‌ای ایران و با رفع تحریم‌های غلط و ظالمانه فکر نمی‌کنم کسی در کشورمان باشد که از خارج شدن اقتصاد از حصر و غل و زنجیر ناراحت باشد و یا از تبادل پولی و مالی ما با کشورهای دنیا متاثر شود.

روحانی تصریح کرد: دهه فجر امسال بعد از 37 سال با پیروزی‌های ملی دیگری توام است که منجر به سرافرازی ملت و ایجاد فضای باز برای رقابت در اقتصاد منطقه‌ای و بین‌المللی شده است، بعد از برجام در ستاد اقتصادی کشور برنامه‌ریزی‌های مدونی تدوین کرده‌ایم.

رئیس جمهور کشورمان اضافه کرد: در این ستاد با مدیریت رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور موضوع‌های مهم اولویت‌بندی شده و در دستور کار است و این اولویت‌ها تا سال 96 مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

رئیس قوه مجریه اضافه کرد: مبنای ما بر این است که اقتصاد در دست مردم بوده و از بخش خصوصی حمایت کنیم، در هر سفر خارج از کشور خود به همراهم 200 نفر از صنعتگران و صاحبان صنایع و کارآفرینان آمدند و جلساتی را با دبیران ارشد اقتصادی کشورهای مختلف داشتند.

وی افزود: دولت همواره به دنبال تقویت کارآفرینان ملی است و اگر کارآفرینی می‌خواهد در رقابت منطقه‌ای و بین‌المللی موفق باشد، نیازمند تکنولوژی و سرمایه است.

روحانی با ابراز خرسندی از اینکه نیروی انسانی تحصیلکرده در ایران بسیار است، تصریح کرد: این افراد صاحب‌نظران و برنامه‌ریزان سرمایه‌های کشور هستند و در کنار این ایران در اقصی‌نقاطش در جایگاه جغرافیایی ویژه‌ای قرار دارد و می‌تواند از این ظرفیت به خوبی استفاده کند.

رئیس جمهور کشورمان افزود: خوشبختانه اشتیاق عمومی در دنیا برای همکاری با کشورمان وجود دارد، کشوری که 10 سال نتوانسته از همه فرصت‌هایش به خوبی استفاده کند، امروز این فرصت فراهم شده تا بتواند با دنیا در تعامل باشد.

رئیس قوه مجریه تاکید کرد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در شرایط نو وارد عمل شده است. ما متاسفانه در کنار برنامه هسته‌ای ناچار بودیم برخی از برنامه‌های ناقص را عرضه کنیم، اما امروز همه دنیا قبول دارد که برنامه ما کاملا مشخص است.

وی تصریح کرد: در دنیا کشورهایی هستند که همه چیز می‌توانند بسازند، اما موضوع اصلی این است که آیا این ساختن به صرف ما است یا خیر، همه چیز شدنی است، اما باید در ساختن آنچه که نیاز داریم توانمند باشیم.

روحانی با تاکید بر اینکه کشورمان باید در کشاورزی که یک موضوع حیاتی است، خودکفا باشد تصریح کرد: در برخی از امور باید خودمان تولیدکننده باشد، دنیا دنیای تعامل و تعادل است. امروز فضایی ایجاد شده که می‌توانیم برای اهدافمان درست برنامه‌ریزی کنیم، چرا که شرایط امروز با دیروز کاملا متفاوت است.

رئیس جمهور کشورمان با بیان اینکه امروز تعامل ایران با دنیا با 20 سال گذشته‌اش متفاوت است، اظهار داشت: امروز با سرمایه‌گذاری درست می‌توانیم در بخش تولید به نتایج خوبی برسیم. امروز بخشی از بازارهای داخلی ما باید بازار مصرف کالای داخلی باشد و بخشی از بازار خارج را باید باهم تصاحب کنیم. براین اساس فناوری باید وارد کشور شود و البته توانایی جذب نیز مهم است که بتوانیم قدرت جذب داشته باشیم. 

رئیس قوه مجریه گفت: کشور ما در حال حاضر آماده جذب تکنولوژی است و در بسیاری از زمینه‌ها به درستی کار شده است و ما می‌دانیم چگونه سرمایه جذب کنیم، البته بخش خصوصی ما ضعیف است و مشکلاتی داریم، باید بگویم ما در حوزه فساد و رانت مشکلات بسیاری داریم، باید با فساد مبارزه کنیم، زیرا اگر بخواهیم پیشرفتی ایجاد شود، باید این مشکل را از سر راه برداریم، به طور مثال وقتی می‌خواهیم کالایی را تولید کنیم و دستگاه فاسدی در کشور وجود دارد که نمی‌خواهم نامش را بیاورم. برخی کالاها را قاچاقی وارد می‌کند، اجازه رشد به تولیدکننده داده نمی‌شود.

وی گفت: باید بانک‌های ما احیا شود، در دنیای امروز کسی سرمایه‌گذاری نقدی نمی‌کند و بانکها کار را انجام می‌دهند. در حال حاضر بانکهای ما باید دست از بنگاه‌داری برداشته و به کار اصلی خود بپردازند.

روحانی ادامه داد: پروژه‌های عمرانی باید هرچه زودتر به دست بخش خصوصی واگذار شود. خدا را شکر دستگاه‌های نظارتی در کشور ما فعال هستند، اما گاهی اوقات فقط این دستگاه‌ها ایراد می‌گیرند. درست است که اصل نظارت واجب است، اما نباید این نظارت اسباب عدم پیشرفت کشور شود. در تمام این تغییرات که باید در کشور حاصل شود، سازمان مدیریت برنامه‌ریزی باید فعالیت کند و به ما راهکار نشان دهد که اگر قانونی نیاز هست، قانونی را به مجلس تقدیم کند تا تصویب شود. اقتصاد ما باید هر روز گام به گام از نفتی بودن فاصله بگیرد. رانت و فساد باید از اقتصاد ما برود تا بتوانیم به راحتی آنرا به بخش خصوصی و مردم واگذار کنیم.

رئیس جمهور کشورمان اظهار داشت: باید سعی کنیم انحصار را از بین ببریم تا بازارمان رقابتی شود. در کنار این اصلاحات باید بخش پولی و مالی ما هم تا حدودی اصلاح شود. متاسفانه ما برای برخی کارها بوروکراسی اداری طولانی داریم که باید آنرا هم اصلاح کنیم، همه باید تلاش کنیم تا مشکلات کشور برطرف شود. ما در اینگونه اصلاحات دستمان به سوی کارشناسان، صاحبنظران و برنامه‎ریزان دراز است تا با کمک آنها گره از مشکلات کشور باز کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۰ ۲۷ بهمن ۱۳۹۴
حداقل ۴۵ روز تاخیر داشتی ' لطفا با مردم روراست باش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۸ ۲۰ بهمن ۱۳۹۴
اگر بودجه تاخیر نداشته چرا مجلس دولت را راضی کرد لایحه چند دوازدهم بدهد
آخه این همه راستگویی را کجای دلمان بگذاریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۰ ۲۰ بهمن ۱۳۹۴
بسیار عالی
آخرین اخبار