وی خاطرنشان کرد: بعد از اجرای برجام و لغو تحریمها فرصت خوبی برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف استان به ویژه بخش معدن ایجاد شده است.
دکتر جبارزاده تسهیل رفت و آمد تجار و فعالان اقتصادی را اولین قدم برای توسعه مراودات اقتصادی دانست و با بیان این که برخی از مشکلات مرزی بازدارنده هستند، خواستار حل مشکلات موجود در مرز ایران و ارمنستان شد.
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به برخی از ظرفیتهای استان در بخشهای صنعت، تجارت، معدن، صنایع سنگین، داروسازی، فرش و صنایع دستی، کشاورزی و دامپروری و صنایع غذایی، گفت: در کنار منابع طبیعی و خدادادی، بزرگترین سرمایه ما نیروی انسانی پرتلاش و متخصص است.
وی با اشاره به حضور 240 هزار دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان، افزود: وجود این تعداد دانشجو سرمایه بزرگی است، اما از طرفی دغدغه اشتغال این دانشجویان بعد از فراغت از تحصیل نیز وجود دارد و بر این اساس به دنبال جذب سرمایههای داخلی و خارجی در جهت توسعه خدمات و زیرساختها و ایجاد فرصتهای شغلی هستیم.
جبارزاده با تاکید بر نقش توسعه صادرات غیرنفتی در تحقق اقتصاد مقاومتی و ایجاد زیرساختهایی نظیر گمرک کارگو در تبریز، بر تشکیل شرکتهای مشترک برای ورود به بازارهای جدید و برپایی نمایشگاهها و بازارچههای مشترک معرفی پتانسیلها و عرضه محصولات تاکید کرد.
وی همچنین با تاکید بر جلوگیری از صادرات محصولات بیکیفیت، خواستار حساسیت بیشتر طرف ارمنی در خصوص قاچاق کالا از مرز ایران و ارمنستان شد.
دکتر جبارزاده، بازسازی جاده مغری – ایروان را در افزایش رفت و آمد تجار و فعالان اقتصادی موثر دانست و با اشاره به توانمندی شرکتهای مهندسی آذربایجان شرقی، آمادگی این استان را برای همکاری در این زمینه اعلام کرد.
وی با اشاره به مذاکرات صورت گرفته بین مسوولان آذربایجان شرقی و ارمنستان در گذشته، گفت: امروز زمان کار است؛ مذاکرات و دیدارها به اندازه کافی انجام شده و ما باید به صورت عملی همکاری کنیم.
سفیر جمهوری ارمنستان در تهران هم در این دیدار ارتباط با جمهوری اسلامی ایران را یکی از مسایل مهم در سیاستهای کشورش عنوان کرد و گفت: بعد از استقلال ارمنستان هیچگاه سیاستهای ما در تضاد با ایران نبوده است.
آرتاشس تومانیان افزود: در زمان استقلال ارمنستان حتی یک راه ارتباطی بین ایران و ارمنستان وجود نداشت، اما امروز راههای مواصلاتی و زیرساختهای مشترک ایجاد شده و برنامههای جدیدی هم در حال اجراست.
وی با بیان این که روابط اقتصادی ایران و ارمنستان در حد انتظار نیست، افزود: امیدواریم حل پرونده هستهای ایران در روابط آتی ایران و ارمنستان نیز موثر باشد و در این راستا ارتباط استان آذربایجان شرقی با تکتک استانهای ارمنستان مهم خواهد بود.
تومانیان با بیان این که آذربایجان شرقی از نظر اقتصادی استانی پیشرفته است، افزود: اگر بتوانیم برنامههای مشترکی برای تجار و فعالان اقتصادی دو طرف تعریف کنیم در روابط اقتصادی پیشرفت خواهیم کرد.
وی با اشاره به تاریخ و فرهنگ مشترک بین ایران و ارمنستان، شناخت بیشتر دو کشور از توانمندیها و مقررات یکدیگر را در توسعه روابط ضروری دانست و بر ارتباط بیشتر تجار و بخش خصوصی دو کشور تاکید کرد.