گاهی برخی افراد برای کاهش اضطراب و استرس خود، افراطی خرید می‌کنند تا به آرامش برسند.

دکتر حسین ابراهیمی مقدم روانشناس در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: وسواس خرید را به عنوان یک رفتاری می‌شناسیم که فکر و ذهن فرد را درگیر می‌کند و این کار دست خود فرد نیست چون فرد وسواسی رفتارهایی را انجام می‌دهد که اضطراب و استرس را در خود کاهش دهد اما برعکس باعث افزایش استرس در فرد می‌شود.به علاوه فرد وسواسی با خرید کردن سعی در رسیدن به آرامش، احساس خوب و مثبت دارد اما با خرید افراطی از خود و اطرافیان استرس دریافت می‌کند که باعث می‌شود بیشتر مشوش شود.

وی درباره‌ی علت وسواس خرید اظهار داشت: گاهی اوقات وجود نوعی انتقال دهنده‌ی عصبی سروتونین یا وجود مشکلاتی در گیجگاه مغزی فرد در ایجاد خرید افراطی افراد نقش دارد. همچنین در بیشتر مواقع یک الگو نظیر پدر یا مادر وسواسی در خرید باعث شده فرزند تحت تأثیر قرار بگیرد و این رفتارها تقلید و تکرار کند.

ابراهیمی مقدم افزود: البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که گاهی افراد جامعه و دوستان این رفتارها را تعیین می‌کنند و فرد را به سمت خرید افراطی سوق می‌دهند، چون فرد را به عنوان یک آدم دست و دلباز، مارک پوش، تنوع طلب و شیک پوش می‌شناسند و حتی برخی مواقع به موقعیت آن حسرت می‌خورند که این خود باعث تشدید شدت میل به خرید در این گروه می‌شود.

وی در مورد روش‌های درمانی این بیماری بیان کرد: در موارد که افراد بیش از حد درگیر خرید می‌شوند دارو در کنار رفتار درمانی و روان درمانی صورت می‌گیرد، چون این افراد تا جایی که پول دارند، خرید کرده و پس از آن اقدام به قرض پول یا گرفتن کارت اعتباری اطرافیان می‌کنند حتی در موارد معدودی مشاهده شده که فرد به سراغ تکدی‌گری یا دزدی رفته است.

ابراهیمی مقدم خاطرنشان کرد: خرید کردن‌های افراطی باید کنترل شود چون می‌تواند عوارض دیگری نظیر افسردگی برای فرد ایجاد کند و برای پیشگیری از این بیماری تربیت درست و مناسب نقش به سزایی دارد.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار