به گزارش حوزه پارلمان
گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، رای شناخت کامل هر یک از نهادهای اساسی کشورمان از جمله شورای نگهبان، در مرحله اول میبایست قوانین و مقررات حاکم بر آن را بررسی نمود تا از این طریق جایگاه و صلاحیتهای نهاد مزبور در نظام حقوقی کشور روشن شود. ضوابط حاکم بر شورای نگهبان در درجه اول در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران منعکس شده است. به علاوه، قوانین متعددی از سوی مجلس شورای اسلامی بهتصویب رسیده که ملاک عمل شورای نگهبان در اعمال صلاحیتش قرارگرفته است. همچنین مقررات و آئیننامههای اجرایی متعددی ناظر به صلاحیت این شورا وجود دارد که نحوه اعمال صلاحیت شورای نگهبان را مشخص نموده است.
از همین رو پژوهشکده شورای نگهبان بهمنظور آگاهی عموم و همچنین دستاندرکاران امور مربوط به صلاحیتهای شورای نگهبان نسبت به این گونه قوانین و مقررات، مهمترین این موارد را ذیل سه عنوان کلی در سایت خود قرار داده است:
1- قانون اساسی
2- قوانین و مقررات شورای نگهبان
3- قوانین و مقررات انتخابات
در بخش «قانون اساسی»، متن کامل قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با امکان جستجو در آن قرار داده شده است. در بخش «قوانین و مقررات شورای نگهبان» نیز کلیه الزامات حاکم بر نهاد شورای نگهبان از جمله اصول قانون اساسی مرتبط با شورای نگهبان، احکام رهبری مرتبط با شورای نگهبان، و نیز کلیه قوانین و مقرراتی که به نحوی به جایگاه و وظایف این شورا اشاره داشتهاند از جمله آیین نامه داخلی شورای نگهبان گردآوری شدهاند. همچنین در بخش «قوانین و مقررات انتخابات» نیز کلیه قوانین و مقررات مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات مجلس شورای اسلامی، انتخابات مجلس خبرگان رهبری و برگزاری همهپرسی که مطابق قانون اساسی نظارت بر آنها برعهده شورای نگهبان قرار داده شده است قابل استفاده میباشد.
لازم بهذکر است که قوانین و مقرراتی که در ذیل هرکدام از بخشهای فوق قرار گرفته است با اعمال آخرین اصلاحات و الحاقاتی میباشد که از سوی مراجع مربوط صورت گرفته است. همچنین در مواردی که اصلاح و یا نسخ ضمنی قوانین و مقررات صورت گرفته است از طریق پینوشت به این امر توجه داده شده است. همچنین پینوشتهای توضیحی و ضروری دیگر نیز بهمنظور فهم دقیق و جامع نسبت به موضوع، حسب مورد در ذیل هر یک از قوانین و مقررات بیان شده است.
بخش «قوانین و مقررات مرتبط» در منوی اصلی تارنمای پژوهشکده قابل دسترسی است.
انتهای پیام/