مطالعات حاکی از آن است که دیابت در دوران بارداری سبب عقب افتادن روند شیردهی و کاهش و در برخی شرایط قطع شیر مادر می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، خواص و مزایای شیردهی برای نوزادان و مادران بر کسی پوشیده نیست و به همین دلیل بیشتر مادران مایل هستند نوزادشان از شیر آن‌ها تغذیه کند و مادرانی که مبتلا به دیابت هستند نیز از این اصل جدا نیستند. اما برخی مادران به علل مختلف همچون کم شدن شیرشان مجبور می‌شوند که نوزادشان را از شیر بگیرند.
 
تحقیقی که در مجله پزشکی شیردهی منتشر شد نشان داد خانم‌هایی که در دوران بارداری از بیماری دیابت رنج می‌برند، بیشتر امکان دارد که شیر کمتری برای تعذیه نوزاد خود داشته باشند.

مطالعات پیشین در مورد شیردهی بیشتر بر این نکته تاکید داشتند که چاقی در زنانی که مقاوت به انسولین دارند و همچنین اضافه وزن دارند، سبب کاهش شیردهی می‌شود. مطالعات جدید در تکمیل مطالعات قبلی نشان دادند که مادرانی که اختلال تحمل گلوکز دارند، نیز شیردهی دشوارتری را ممکن است تجربه کنند.

در واقع مادرانی که مبتلا به بیمای دیابت هستند به علت نقش مهم انسولین در شیردهی‌شان ممکن است دیرتر بتوانند شروع به شیردهی کنند و کمی زودتر از سایر مادران مجبور شوند به علت کاهش شیرشان، نوزادشان را از شیر بگیرند. علاوه بر این، شیردهی به این علت که شیر مادر حاوی لاکتوز که خود نوعی قند است، می‌تواند نیاز به انسولین را تا 25 درصد کاهش دهد.

شیر دادن به نوزاد ممکن است سبب کاهش قند و افت سطح گلوکز خون شود به همین علت مادران دیابتی به منظور پیشگیری از هیپوگلیسمی باید از تغییرات سطح قند خونشان آگاه باشند و تحت نظر پزشک و با مشورت با او سطح قند خونشان را تنظیم کنند.


منبع: MedicalNewsoday


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار