محمود بیات روانشناس عمومی در گفتوگو با خبرنگار
حوزه جوانان و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار داشت: قلدری در میان کودکان پدیدهای شایع بوده که فقط به معنای دعوا کردن و کتک زدن همسالان نیست، بلکه مسخره کردن، فریاد زدن، هل دادن، لگد زدن، نسبت دادن القاب زشت به دیگران و فرستادن پیغامهای توهین آمیز از موارد دیگر قلدری است.
وی ادامه داد: این رفتار زمانی بیشتر ایجاد مشکل کرده که کودکان قلدر تر به اذین بچههای ضعیف تر پرداخته که قادر به دقاع از حق خود نبوده و دچار مشکلات جسمی خواهند شد.
بیات اضافه کرد: والدین در این میان وظیفه دارند تا ارتباط خود را با فرزندشان قویتر کرده زیرا معمولاً کودکان از این رفتارها به دلیل شرمساری کمتر به والدین صحبت کرده هم چنین هرگز کودک خود را سرزنش نکرده و به او برچسب بی عرضه نچسبانید.
وی تاکید کرد: هیچگاه فرزند خود را به مقابله به مثل و پرخاشگری با طرف مقابل دعوت نکنید زیرا موجب لجبازی و تک کاری میان کودکان خواهد شد.
این روانشناس در پایان خاطرنشان کردک در چنین اوضاعی مدرسه را در جریان قرار داده و به کودک خود بیاموزید که همین کار را انجام دهد و نیز به او بگویید بدون استفاده از حرف زشتف کتک زدن، توهین کردن و پرخاشگری با صدای بلند به طرف مقابل بگوید که اجازه ندارد با او بدرفتاری کرده و و زور بگوید و این گونه مهارت حل مسئله را به وی آموزش دهید.
انتهای پیام/