دکتر اصفهانیان متخصص تغذیه در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص اعتیاد غذایی گفت: اعتیاد به مواد غذایی یک مشکل کاملاً جدی است که همانند بقیه اعتیادها باعث وابستگی فرد به مواد غذایی خاصی میشود. به طوری که موادغذایی ویژگی اعتیادآوری ندارد اما رفتارها و عادتهای غذایی میتوانند منجر به آن شوند.
وی ادامه داد: گاهی افراد از غذا به عنوان یک مسکن در شرایط استرسزا، اضطرابآور، غم و اندوه استفاده میکنند که این باعث شرطی شدن فرد میشود در واقع مواد غذایی به روی مراکز عصبی مغز اثر میگذارند که از روی علائم رفتاری فرد تشخیص داده میشود، برای نمونه فرد با وجود احساس سیری میل به خوردن غذا دارد یا در هنگام خشم، اضطراب و عصبانیت میل به خوردن غذا در فرد تشدید میشود.
اصفهانیان در خصوص مواد غذایی اعتیادآور اظهار داشت: وجود کافئین در چای و قهوه، فستفود، غذاهای فرآوری شده و آبمیوههای شیرین به علت اینکه تغییراتی در قند خون ایجاد میکنند اعتیادآور محسوب میشوند.
وی افزود: اعتیاد به موادغذایی میتواند منجر به یکسری بیماریها نظیر چاقی، دیابت نوع 2 و سایر بیماریهای خطرناک دیگر شود. همچنین افراد برای غلبه به این اعتیاد باید بتوانند یک رابطهی صحیح و سالم با موادغذایی ایجاد کنند، غذاهای ناسالم را از رژیم غذایی خود حذف کنند و تعادل در خوردن را حفظ نماید، یک برنامهی سازمان دهی شده نرمال برای خوردن داشته باشد که بتواند احساس رضایت و اعتماد را پیدا کند که حالت روانی به مصرف بیرویه موادغذایی را پیدا نکند.
اصفهانیان خاطرنشان کرد: افراد برای غلبه به اعتیاد غذایی خود باید نسبت به احساسات خود آگاهی بیشتری کسب کنند تا در مواقع استرس، خشم و غیره رفتار سالمتری را انتخاب و جایگزین نمایند.
وی در پایان کمک گرفتن از یک متخصص تغذیه برای دریافت برنامه غذایی سالم و یک روانشناس در زمینه اختلالات غذاخوردن را به افرادی که اعتیاد غذایی دارند توصیه کرد.
انتهای پیام/