به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ، مجتبی کرباسی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: سازمان بسیج جامعه پزشکی استان اصفهان از جمله سازمانهای تخصصی بسیج اقشار است که فارغالتحصیلان دانشگاه علوم پزشکی از فوقدیپلم تا دکتری و فوق تخصص میتوانند عضو این سازمان شوند.
وی با بیان اینکه ترویج تفکر بسیج و انقلاب در قشر پزشک هدف اصلی سازمان بسیج جامعه پزشکی است، افزود: تمدن سازی، تولید علمی، محور قرار دادن خدمت و حرکت در راستای اهداف نظام اسلامی از جمله اهدافی است که در سازمان بسیج جامعه پزشکی استان اصفهان دنبال میشود.
فاصله گرفتن جامعه پزشکی و حوزه سلامت از اقتباس و ترجمه و حرکت به سمت تولید علم از جمله مواردی است که در سازمان بسیج جامعه پزشکی بدان توجه شده است، این موارد جزء منویات رهبر انقلاب است.
وی تصریح کرد: جذب و ساماندهی نیروهای بسیجی جامعه پزشکی، ارتقاء سطح آموزشی و پژوهشی جامعه پزشکی، گسترش فرهنگی بسیج، اسلام و فرهنگ بومی ـ ایرانی و ارائه خدمات به افراد نیازمند به ویژه قشر محروم از جمله محورهای فعالیت سازمان بسیج جامعه پزشکی استان اصفهان است.
کرباسی گفت: در بخش پژوهش اکتفا به ارائه مقالات در ISI صحیح نیست و لازم است در مسیر تولید علم تلاش کرد، این یکی از رسالتهای سازمان بسیج جامعه پزشکی است بنابراین ترویج پژوهشها با محور بومی و محلی، ترویج طب سنتی ایرانی و اسلامی و بازیابی و تبیین آن، پرداختن به چالشهای سلامت همچون کاهش نرخ رشد جمعیت، آگاهی بخشی در حوزه عادات و رفتار نامناسب غذایی و موضوع رسانه و سلامت از جمله مواردی است که در دستور کار این سازمان قرار دارد.
وی بیان کرد: برنامههای آموزشی در چارچوب کنفرانس علمی، کارگاه آموزشی و سمینارها جزء اولویتهای سازمان بسیج جامعه پزشکی است، از سوی دیگر کارگروه فضای مجازی با هدف پرداختن به فضای مجازی با نگرش حوزه سلامت و تولید محتوا در فضای مجازی تشکیل شده است.
معاون علمی ـ پژوهشی سازمان بسیج جامعه پزشکی اصفهان با بیان اینکه جمعیت، اعتیاد، اختلالهای جنسی، رسانه و آسیبهای اجتماعی از جمله محورهای برنامههای آموزشی سازمان بسیج جامعه پزشکی است، گفت: حدود 60 برنامه علمی ـ آموزشی توسط 20 کانون بسیج جامعه پزشکی در سراسر استان از ابتدای سال تا کنون در مراکز بیمارستانی و درمانی انجام شده است و در هر برنامه آموزشی 200 نفر حضور داشتهاند.
وی خاطرنشان کرد: ما انحصار به ترجمه و اقتباس علمی در بخش پزشکی را نادرست میدانیم، برخی نگاه تعبدی به علوم پزشکی دارند در صورتی که با یک نگاه علمی میتوان به صورت عالمانه و انتقادی از علوم گذشتگان و سایر ملل بهره برد و به تعریف پژوهشهای بومی ـ محلی پرداخت.
کرباسی به فعالیت 4 پژوهشکده طب سنتی، حوادث و بلایا، بیوتکنولوژی و غیره در بسیج جامعه پزشکی اشاره کرد و افزود: با توجه به منویات رهبر انقلاب نباید پژوهشگران ایرانی سقف افتخارات خود را ISI تعیین نکنند.
وی با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی سلامت توسط رهبر انقلاب بیان کرد: بازشناسی، تبیین، توسعه و نهادینه نمودن طب سنتی ایران یکی از بندهای این سیاستها است که سازمان بسیج جامعه پزشکی این موضوع را به عنوان یک رسالت دنبال میکند.
معاون علمی ـ پژوهشی سازمان بسیج جامعه پزشکی اصفهان تصریح کرد: طب سنتی ایران به دلیل علمی کنار گذاشته نشده است بلکه علت تاریخی و ضعف تمدن اسلامی این علم به حاشیه برد، بنابراین طب سنتی در صورت بازیابی و تبیین میتواند جایگزین نارسایی طب مدرن باشد و نقش تکمیل کننده در این زمینه داشته باشد.
وی افزود: اگر در بخش طب سنتی تولید علم صورت پذیرد میتواند جایگزین طب مدرن باشد، لازمه این کار این است که کار علمی به صورت تجربی و میدانی انجام شود، در حال حاضر طب سنتی میراث دار تجربیات گذشته است.
کرباسی با بیان اینکه برخی از نگرشهای صنفی و نگرشهای علمی خاص به مخالفت با طب سنتی میپردازد، گفت: با برگزاری 20 کنفرانس طب سنتی در سطح استان و تعامل با گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان سعی در تبیین طب سنتی داشتهایم تا نگاههای افراطی و تفریطی به این موضوع برطرف شود.
وی نبود ساختارهای رسمی یکی از چالشهای ساماندهی طب سنتی دانست و تصریح کرد: تأسیس دانشکده و یا پژوهشکده طب سنتی، تأسیس داروخانه طب سنتی و تربیت افراد متخصص و اعطاء مجوز فعالیت به این افراد از جمله نیازهایی است که در راستای ساماندهی طب سنتی با آن مواجه هستیم.
انتهای پیام/س