دکتر ایرج خسرونیا رئیس هیئت مدیره جامعه متخصصان داخلی ایران در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به تمامی تلاشهای وزارت بهداشت و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برای رفع مشکلات نظام سلامت بیان داشت: با وجود تمامی این تلاشها جامعه پزشکی مشکلاتی را حس میکند که باید مرتفع شود.
وی با تاکید بر اینکه یکی از راههای برون رفت از مشکلات نظام سلامت اختصاص بودجه کافی به این حوزه است، افزود: سیاستگذاران باید بودجه کافی به این بخش اختصاص دهند و میزان اعتباراتی را که به این حوزه اختصاص میدهند با هیچ وزارتخانهای مقایسه نکنند زیرا اختصاص بودجه به نظام سلامت سرمایه گذاری است نه هزینه.
وی با اشاره به اینکه اختصاص بودجه برای پیشگیری از بیماریها از هزینههای درمانی می کاهد تصریح کرد: متاسفانه در فصل تخصیص بودجه میزان اعتباراتی که به سیستم بهداشت و درمان کشور تعلق میگیرد با سایر وزارتخانهها مقایسه شده و از مقدار آن کاسته میشود و این در حالی است که در سایر کشورها اختصاص بودجه به سلامت را نوعی سرمایه گذاری تلقی می کنند.
خسرونیا همچنین در خصوص میزان تعرفههای جامعه پزشکی خاطرنشان کرد: در سال جاری قرار بر این شد تا گروههای نسخه نویس مانند متخصصان داخلی، روانپزشکان؛ متخصصان عفونی، اطفال و سایر گروه هایی که به جز نسخه نویسی درآمد دیگری ندارند میزان تعرفهشان بالا در نظر گرفته شود که این مهم به تایید شورای عالی بیمه، سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت رسید اما 5 نفر از هیات وزیران این مصوبه را لغو کردند.
وی افزود: لغو این مصوبه ناراحتی گروههای نسخه نویس را در پی داشت در حالی که برای تعیین تعرفهها باید میزان درآمد گروههای مختلف را در نظر گرفت و عدالت در سلامت را برای جامعه پزشکی رعایت کرد.
رئیس هیئت مدیره جامعه متخصصان داخلی ایران با بیان اینکه اگر تعرفهها عادلانه تعیین نشود گروههای نسخه نویس برای افزایش میزان درآمدشان مجبور هستند تعداد ویزیتهای خود را در طول روز بیشتر کنند، اذعان داشت: با افزایش تعداد ویزیت پزشک وقت کمتری را برای بیمار صرف میکند که ضرر آن نهایتا متوجه بیماران و سازمانهای بیمه گر خواهد بود چون در مدت زمان کم پزشکان به جای معاینه بالینی و استفاده از تجربیات علمی خود به نوشتن خدمات پاراکلینیک برای بیماران روی میآورند.
انتهای پیام/