معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرد: اشرف غنی بعد از مشورت با نمایندگان مجلس سنا و نمایندگان، فرمان تقنینی آوردن اصلاحات در نظام انتخاباتی افغانستان را امضا کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان؛سید ظفر هاشمی، معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرد که محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان، بعد از مشوره با نمایندگان مجلس سنا و مجلس نمایندگان، فرمان تقنینی آوردن اصلاحات در نظام انتخاباتی افغانستان را امضا کرده‌است.
 
او گفت که مجلس بعد از تعطیلات زمستانی، دور جدید تقنینی خود را امروز، یکشنبه ۱۶ حوت آغاز می‌کند.

آقای هاشمی تاکید کرد که دولت افغانستان امیدوار است، مجلس شورای ملی دولت را در آوردن اصلاحات در نظام انتخاباتی یاری رساند.
 
بتاریخ پنجشنبه، ۱۰ جدی اداره امور ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرده بود که نخستین جلسه کمیته گزینش اعضای کمیسیون‌های انتخاباتی افغانستان در مقر این نهاد برگزار شده‌‌است.
آغاز به کار کمیته گزینش بخشی از توافقنامه دولت وحدت ملی است و دومین قدمی بود که بعد از آغاز به کار کمیسیون ویژه اصلاح نظام انتخاباتی، برداشته می‌شد.

 
ولی این روند رسما آغاز نشد و گزارش‌های که حاکی از وجود اختلاف میان رهبران دولت وحدت ملی روی این مساله بود، شنیده می‌شد.
 

بحران در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان باعث شد که اشرف غنی و عبدالله عبدالله رهبران دولت وحدت ملی توافق کنند که نظام انتخاباتی این کشور اصلاح شود.
 
سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری که وظیفه ایجاد اصلاحات در نظام انتخاباتی این کشور را بعهده دارد، روز سه‌شنبه، ۱۱ حوت در صفحه رسمی فیسبوک خود نوشت که روند اصلاحات نظام انتخابات مطابق انتظارات پیش نرفته‌ است.

او افزوده بود، تاخیراتی صورت گرفت، ولی در روزهای آینده سرنوشت آن با صدور فرمان تقنینی رئیس جمهوری روشن خواهد شد.
 
معاون دوم رئیس جمهوری افغانستان دلیل عمده این تاخیر را تثبیت نقش نمایندگان مجلس در کمیته گزینش دانسته بود.
 
او درباره کار کمیته گزینش نیز گفته بود که بخش‌های مهم چگونگی کار کمیته گزینش در قوانین کشور آمده و آن‌ها مطابق قانون عمل خواهند کرد.
 
پس از صدور فرمان تقنینی، بلافاصله کار کمیته شروع می‌شود.
 
آقای دانش افزوده بود که این کمیته در حدود یک ماه، فهرست مورد نظر خود را در مورد اعضای جدید کمیسیون‌های انتخاباتی افغانستان به رئیس جمهوری ارائه خواهد کرد که در آن ترکیب جمعیتی و جنسیت نیز باید رعایت شود.
 
او اصلاحات در نظام انتخاباتی را خواست مردم خوانده و گفته بود که هیچ اختلافی در بین رهبری حکومت وحدت ملی درباره اصلاحات انتخاباتی وجود ندارد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.