به گزارش
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، آقای اشرفغنی این موضوع را روز یکشنبه (۱۶ حوت/اسفند) در مراسم افتتاحیه سال ششم پارلمان افغانستان موسوم به "شورای ملی" عنوان کرد و گفت که "جنگ اعلام نشدهای بین پاکستان و افغانستان" جریان دارد.
او از گروههای القاعده و گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) به عنوان دو عنصر دیگر جنگ جاری در کشورش یاد کرد و از گروههای افراطی ازبکستانی، تاجیکستانی، چچنی و اویغوری به عنوان سومین عامل این جنگ نام برد.
رئیس جمهوری افغانستان گفت که جنبش طالبان پاکستان با گروه طالبان افغانستان نزدیکی فکری دارد، اما برنامه سیاسی آن به افغانستان ربطی ندارد.
او افزود: "حالا سوال این است که آیا گروههای طالبان راه خود را با این شش گروه (ستیزهجویان خارجی) میتوانند جدا کنند یا نه؟"
آقای غنی گفت که برنامه صلح حکومت ملی دو بعد دارد: "یکی آشتی با گروه طالبان و حزب اسلامی گلبدین حکمتیار و دیگری صلح با پاکستان که به گفته او، هر کدام نیاز به اقدامات مشخصی دارد."
او افزود که نکته اصلی در صلح با پاکستان این است که میخواهد دو کشور به عنوان دو کشور مستقل و برابر که به حاکمیت ملی یک دیگر احترام کامل دارند، به تفاهم کامل برسند.
Image caption طالبان دیروز شرکت در گفتوگوی مستقیم با دولت افغانستان را رد کردند
رئیس جمهوری افغانستان در مورد طالبان گفت که این گروه باید "افغانیت خود را ثابت کنند" و بیایند با دولت افغانستان بنشنند و این موضوع را مشخص کنند که راه خدمت به اسلام کدام است.
آقای اشرفغنی افزود که معامله بر استقلال و سر قانون اساسی موضوع بحث نیست، بلکه تنها مسئله ملی اراده سیاسی برای رسیدن به تفاهم است.
او این موضوع را یک روز پس از آن مطرح میکند که گروه طالبان گفتوگوهای مستقیم با دولت افغانستان را رد و انجام چنین گفتگویی را به شرایطی منوط کرد.
آقای غنی در بخشی از سخنانش گفت که حکومت وحدت ملی هیچ تردیدی در صدور فرمان جنگ علیه طالبان مانند جنگ بغلان ندارد و برای آن هم اراده سیاسی، هم ظرفیت دفاع و حمایت بینالمللی وجود دارد.
رئیس جمهوری این موضوع در پاسخ به انتقادهای معترضانی بیان کرد که اراده سیاسی او برای جنگ با طالبان را زیر سوال میبرند. او چنین انتقادی را "سخن واهی" خواند که نباید تکرار شود.
او اذعان کرد که در چهار ماه نخست سال ۱۳۹۴ ابتکار عمل در جنگ با طالبان، به دست نیروهای دولتی بود و در شش ماه بعدی این گروه طالبان بود که ابتکار عمل را به دست گرفت، اما در ماههای اخیر، به گفته وی نیروهای دولتی مجدداً ابتکار عمل را به دست گرفتند.
Image caption پارلمان افغانستان یک سال بیشتر از معیار قانونی اش کار می کند.
آقای غنی به عنوان گزارشی از کارکردهای امنیتی و دفاعی حکومت به اعضای پارلمان گفت که در سال ۱۳۹۴ بیش از ۴۶ هزار سرباز جدید در ارتش استخدام و ۱۶۹۷ و ۴۰۸۱۷ ماموریت جنگی اجرا شده است.
با این حال، او افزود که با اقدامات نظامی ممکن است که امنیت تامین شود، اما صلح در کشور برقرار نخواهد شد، چرا که تامین صلح نیاز به تامین عدالت و برابری دارد.
با سخنرانی افتتاحیه آقای غنی، هر دو مجلس شورای ملی ششمین سال کاری خود را شروع کرد که این امر به معنای تمدید کار پارلمان از پنج سال به شش سال است.
براساس قانون اساسی، انتخابات پارلمانی کشور باید در بهار یا تابستان سال گذشته برگزار میشد، اما این امر به تعویق افتاد و آقای غنی گفت که حالا اداره قاطعی وجود دارد که انتخابات پارلمانی سال آینده برگزار شود.
او دیروز (۱۵ حوت/اسفند) با صدور فرمان قانونی، راه را برای انجام اصلاح نظام انتخاباتی و تشکیل کمیسیونهای جدیدی برای برگزاری انتخابات پارلمانی آینده هموار کرد.
انتهای پیام/