با تغییر رویه مشتریان بازار پوشاک، دیگر خبری از نوسانات قیمت نیست مگر در بحث برندهای مطرح خارجی که مشتریان خاص خود را دارند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در هیاهوی روزهای نزدیک عید، یکی از بازارهایی که حجم زیاد مشتریان را به خود جلب می کند بازار پوشاک است، اکثر افراد برای خرید پوشاک مورد نیاز خود به بازارهای مشخص و تخصصی که در سطح شهر شهرت دارند مراجعه می کنند.

با تمام این تفاصیل باز هم اغلب مردم سردرگم خرید می کنند و نحوه خرید در بازارهای مشخص را هم نمی دانند، بعضی هم مشتری ثابت یک مغازه خاص هستند و یا هنگام مراجعه به مرکز خرید اولین جایی که چشمشان را می گیرد خرید می کنند.

برای اینکه از فوت و فن های خرید پوشاک در بازار با حداقل هزینه آشنا شویم به سراغ یکی از فروشندگان قدیمی و منصف این بازار رفتیم تا راه و چاه را به ما نشان دهند، وی در خصوص خرید از بازارهای معروف گفت: مغازه هایی که در این بازار ها جلوی چشم مشتری قرار دارند معمولا با گرفتن نمایندگی برندهای معروف طوری وانمود می کنند که گویی تنها نمایندگی آن برند هستند و در اکثر نقاط با جمله آشنای " تنها نمایندگی .... در ایران" رو به رو می شویم.

وی در ادامه صحبت هایش اینطور گفت که این امر در حالی اتفاق می افتد که می دانیم حتی تا پیش از رفع تحریم ها خیلی از برندهای معروف اجازه ورود و جذب نمایندگی در ایران را نداشتند، از مسئله برندها که بگذریم باید توجه داشته باشیم که نوع خرید در بازارها متفاوت است و قاعده مشخصی وجود دارد که هر چه مغازه شیک تر باشد البسه گران تر به دست مشتری می رسد.

کافیست مشتری کمی وقت صرف کند و اطراف بازار، کوچه و پس کوچه های آن، طبقات بالا و پایین مراکز خرید و نقاط دور افتاده پاساژ را هم سری بزند، چرا که این قسمت ها به خاطر جلوی چشم نبودن تا مقدار قابل توجهی حاضرند با سود کمتری جنس خود را بفروشند.

هنگامی که شما از مغازه های دور افتاده خرید می کنید جنس همان جنس است تنها در مکانی متفاوت زیرا تعداد افرادی که پوشاک را در بازار توزیع می کنند محدود است و تفاوت چندانی در جنس ها شاهد نیستیم.

موضوعی که اخیرا باب شده تخفیف های پر زرق و برقی است که فروشگاه ها برای اجناس در نظر گرفته اند، تخفیف های بالای 50 درصدی که در قاعده فروش هیچگونه توجیه اقتصادی ندارد، در این بین "برخی" فروشندگانی هستند که قیمت ها را تا دو برابر افزایش می دهند تا با تخفیف های بالای 50 درصد نه تنها ضرر نکنند بلکه سود هم داشته باشند.

زمان شناسی برای خرید نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است، معمولا از یک اسفند ماه تا 25 ام همین ماه قیمت ها به طرز عجیبی بخاطر تقاضای بالای بازار افزایش میابد، در صورتی که خریدار عجله نکند و خرید را برای 3-4 روز آخر موکول کند برای فروش اجناس عید با تخفیف های ویژه ای از جانب فروشندگان رو به رو می شوند.

به عنوان نکته آخر اینکه " برخی" فروشندگان با قرار دادن عنوان "قیمت مقطوع" بر روی اجناس خود اجناس را یک کلام قیمت گذاری می کنند و خودشان را از چانه زنی خلاص می کنند در صورتی که اگر کسی در بازار خرید و فروش چند وقتی فعالیت داشته باشد می داند که قیمت قطعی در بازار وجود ندارد.

فراموش نکنید وقتی وارد مغازه می شوید پول شما فقط پول است اما جنس مغازه دار از دید خودش اعلاترین جنس بازار است.

برای با خبر شدن از اوضاع بازار پوشاک شب عید گفتگوی اختصاصی با میراسماعیل صدیق رئیس اتحادیه پوشاک کرج ترتیب دادیم، وی در خصوص اوضاع بازار پوشاک شب عید گفت: در بازار شب عید پوشاک التهابی دیده نمی شود ، قیمت ها نسبت به سال های گذشته به دلیل افزایش واحدهای صنفی و تولیدات داخلی تغییر آنچنانی نداشته ، تنها تغییراتی در بحث قیمت های برندهای معروف پوشاک داشتیم که آن ها مشتریان خاص خود را دارند.

وی افزود: در سال های گذشته شاهد خرید گسترده پوشاک در دو ماه اسفند و شهریور بودیم اما در حال حاضر خرید مشتریان بر حسب نیاز آن ها و به مرور زمان در طول سال صورت می گیرد و دیگر خبری از التهاب بازار شب عید پوشاک نیست.

صدیق در پایان تصریح کرد: مردم در سراسر کشور در بحث قیمت گذاری و یا مشکلات بازار اگر به مشکلی برخورد کردند می توانند شکایات خود را به سامانه 124 و یا اتحادیه های مربوطه هر شهر اعلام کنند که توسط مسئولین پیگیری و رفع شود.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۰ ۱۷ اسفند ۱۳۹۴
بااین همه احتکار،گرانی،دلالی،واسطه گری،سفته بازی،بی کیفیتی وبی رقابتی کالای ایران وبااین همه وناهنجاریهای که برسراین مردم امده -و تحریمها رفع شده است -چراکالای باکیفیت وارزان واردنمیشود؟
آخرین اخبار