به گزارش
حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در نوزدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبریبا اشاره به مشکل و متغیر تورم و رکود در کشور اظهارداشت: بخشی از پدید آمدن این مشکل اقتصادی مربوط به مشکلات داخلی است و بخشی از آن مربوط به مشکلات خارجی و محدودیت های اقتصادی تحمیلی از سوی دیگران.
سخنگوی دولت با اشاره به برنامه های اقتصادی که از سال 68 تا امروز ارائه و اجرا شده گفت: برنامه پنجم توسعه از سال 1390 آغاز شد در حالی که 119 میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم اما وقتی با تحریم هایی مواجه شدیم که تکانه های شدید اقتصادی را بر کشور تحمیل کرد.
وی افزود: در سالهای 90و91 زمانی که افت شدید قیمت نفت و کاهش میزان صادرات نفتی مواجه شدیم و همین امر موجب کاهش رشد اقتصادی و منفی شدن آن گردید. رشد اقتصادی است که می تواند متغیر رکود و تورم را مانع شود.
نوبخت تأکید کرد: شوک های نفتی در سالهای اخیر نیازمند ارائه برنامه و اجرای سیاست هایی برای خروج از بحران و مهار آن بودیم لذا در دولت و مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام برنامه هایی ارائه شد و تا اندازه خوبی توانست فشار شوک های تحمیلی را مهار نماید. توسعه اقتصادی و رشد اقتصادی همراه با عدالت از برنامه ها و راهکارهایی بود که انجام گرفت. اتخاذ تصمیمات و سیاست های اقتصادی متناسب با ضربه هایی بر اقتصاد ما وارد شده بود از سوی دولت خوشبختانه آثار و ثمرات ملموسی در پی داشته است.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: رشد سرمایه گذاری باعث مثبت شدن شاخص رشد اقتصادی شد؛ اما در مقطع بعدی شاهد کاهش قیمت نفت به زیر 30 دلار بودیم که باعث کاهش درآمد دولت از 120 میلیارد دلار به 34 میلیارد دلار گردید و همین کاهش درآمد دولت، درصد سرمایه گذاری را نیز کاهش داده و به نوعی آثار خود را بر سفره مردم هم گذاشت لذا رشد اقتصادی کشور مجدداً به مثبت 1 درصد رسید؛ البته تغییر روند از منفی 6 درصد به مثبت 1 درصد بوده و قابل تقدیر است.
نوبخت با اشاره به کاهش درآمد نفتی کشورهایی چون عربستان و ونزوئلا گفت: کشوری مثل عربستان که یارانه های زیادی را به مردم خود می داد با مواجه شدن به کاهش درآمد نفتی خود دست به کاهش حجم یارانه های پرداختی و افزایش قیمت برخی کالاها و خدمات خود را اجرا کردند، اما دولت اعتدال علی رغم کاهش قیمت نفت تلاش کردیارانه مردم را پرداخت کرده و جلوی افزایش قیمت ها را بگیرد.
سخنگوی دولت با اشاره به تلاشهای دولت برای کاهش بیکاری در کشور گفت : سالانه جمع کثیری به بازار کار وارد می شوند . بااین حال دولت تلاش کرده با ثبات قیمت ها و ایحاد اشتغال برای فارغ التحصیلان تا حدودی از حجم بیکاری بکاهد.
وی با اشاره به سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ، تصریح کرد:رشد اقتصادی در گرو استفاده از تمام ظرفیتهای مورد اشاره مقام معظم رهبری سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی می باشد.اما آیا واقعا اقتصاد مقاومتی ما امروز این توان و قدرت را دارد که با کاهش تکیه بر نفت ، سیاست های اقتصاد مقاومتی را اجرایی کنیم؟!
وی افزود: کاهش تکیه بر نفت یعنی افزایش مالیات ، آیا جامعه ما امروز این پذیرش را دارد؟ امروز دولت تمام تلاش خود را به کار بسته که با اجرایی شدن برجام و رفع تحریم ها و ایجاد روابط دیپلماتیک و ایجاد بسترهای سرمایه گذاری خارجی، گشایش اقتصادی مبتنی بر اقتصاد مقاومتی و رسیدن به عدد 8 درصد رشد اقتصادی را فراهم آورد تا به رقم 724 هزار میلیارد برسیم.
نوبخت در ادامه به برنامه ششم توسعه اشاره و برنامه های توسعه ای اولویت دار برنامه ششم را برشمرد و گفت:معظل کم آبی در کشور و کاهش سفراه های زیر زمینی و موضوع محیط زیست و معطوف شدن به 24 بند سیاست محلی اقتصاد مقاومتی در برنامه ششم مد نظر قرارکرفته است.همچنین رشد 8درصدی و تک رقمی شدن نرخ بیکاری و نرخ تورم از برنامه های آتی دولت در راستای اجرای برنامه ششم توسعه می باشد.
پس از سخنرانی نوبخت ، چند تن از اعضای مجلس خبرگان با اشاره به مشکلات اقتصادی ، بیکاری ، تورم و رکود در کشور ، سوالات خود را از معاون رئیس جمهور مطرح کردند و نوبخت نیز پس از استقرار در جایگاه سوالات نمایندگان را پاسخ داد.
انتهای پیام/