به گزارش
حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسن برزیده در گفت و گو با ستاد خبری نخستین جشنواره فیلم و عکس مردمی «چهل چراغ» درباره لزوم برگزاری این جشنواره اظهار کرد: جشنواره های موضوعی موجب می شوند در یک مکان و زمان مشخص به یک موضوع مشخص پرداخته شود. بنابراین بهتر آن است که برای موضوعاتی جشنواره برگزار کنیم که جا نیفتاده باشد.
وي ادامه داد: موضوعی که جایگاه خود را در میان مخاطبان و اذهان دارد ، نیازی به برگزاری جشنواره ندارد ، اما به نظر من هدف از برگزاری جشنواره فيلم و عكس «چهل چراغـ» با موضوعیت امام حسین علیه السلام و عاشورا و با رویکرد مردمی و از طرفي اهميت آن بیشتر از این جهت است که اين موضوعات در عرصه ای همچون فیلم و عکس مورد بررسي قرار بگيرد تا بدانيم چه کارهایی در رابطه با این موضوع انجام شده است ، در اين صورت فرصتی فراهم می شود تا قدری موشکافانه تر به آثار با این موضوع پرداخته شود.
وی ادامه داد : با چنین حرکت هایی به مردم کمک می کنیم تا با نگاهی دیگر به آثار بنگرند. به عنوان مثال وقتی در جشنواره فجر بخش آرای مردمی شکل می گیرد و برآیند راي و نظر مردم جایزه ارزشمندی همچون جایزه بهترین فیلم از نگاه مردم می شود، به مخاطبان فیلم و سینما و به طور کلی کارهای تصویری کمک می کند تا قدری حرفه ای تر و با دقت بيشتر آثار را ببینند و به موضوع توجه کنند.
کارگردان فيلم سينمايي "مزارشريف" افزود: وقتی مردم در چنین جشنواره ای شرکت می کنند و فیلم و عکس ارائه می دهند، به این معناست که سعی کرده اند از زاویه مورد نظرشان به موضوع توجه کنند. در واقع این حرکت منجر به توجه بیشتر به موضوع مورد نظر و به طور کلی كمك به فیلم مي شود.
وی تاکید کرد: مثلا در جشنواره فجر وقتی از مردم خواسته می شود که فیلم ها را قضاوت کنند و رای بدهند در واقع از آنها دعوت می شود که بیشتر دقت کنند ، در حقیقت آموزش این نکته است که هدف از دیدن یک فیلم فقط دیدن یک قصه نیست ، بلکه توجه به اجزای فیلم است و اینکه این اجزا چقدر درست مورد استفاده بوده است.. بنابراین مخاطب را دعوت می کنیم به این که حرفه ای تر با آثار مواجه شوند. به نظر من در این بخش هم هدف از دعوت مردمی این است که مردم به واسطه مشارکت در جشنواره با موضوع بیشتر ارتباط برقرار کنند و حساس تر شوند.
برزیده در ادامه در مورد تاثیر چنین جشنواره ای در تبیین فرهنگ عاشورایی اظهار کرد: اینکه چنین جشنواره ای بتواند در تبیین و ترویج فرهنگ عاشورا موثر باشد ، بستگی به کیفیت فیلم ها دارد. سال های سال واقعه کربلا به اشکال مختلف برای مردم تعریف شده است و مردم هم دوست دارند در عزاداری امام حسین علیه السلام شرکت کنند و یک مداحی خوب می تواند انقلابی در درونشان ایجاد کند.
وی ادامه داد : پیام عاشورا و پیام امام حسین علیه السلام قطعا حاوی حرف هایی است که از آن نکات جدیدی دریافت می شود. به عنوان مثال چند سال پیش من طی یک سخنرانی در مورد عاشورا و امام حسین علیه السلام نکته جدیدی آموختم و آن اینکه امام حسین علیه السلام با عاشورا اثبات کرد که معاد حقیقت دارد ، زیرا حرکت امام حسین علیه السلام اثبات کننده اعتقاد او به آخرت است.
وی تصریح کرد: می توان در مداحی و سخنرانی یک کشف جدید از ماجرای کربلا به دست آورد. اگر جشنواره ای مثل "چهل چراغ" موجب خلق آثاری شود که به دانش ما اضافه کند بسیار عالی است. اگر همان قصه های قبلی تکرار شود بد نیست زیرا اساسا حضور در مراسم عزاداری امام حسین علیه السلام و شنیدن و دیدن همان قصه و روایت هم بسیار لذت بخش و آرامش بخش است ، اما اگر فیلم های ما حرف جدیدی از طریق تصویر بزنند تا چیزی را در ذهن مردم ثبت کنند و شخصیت هایی را در ذهن ها ابدی کنند، تاثیر بسزایی دارند.
جشنواره مردمی فیلم و عکس «چهل چراغ» از 20 تا 23 اردیبهشت 1395 و همزمان با اعیاد شعبانیه در تهران برگزار خواهد شد.
علاقمندان برای اطلاع از جزئیات بیشتر جشنواره و ارسال آثار خود تا ۲۵ اسفند میتوانند با مراجعه به سایت www. chehelcheragh. ir نسبت به تکمیل فرم ثبتنام و ارسال آثار خود به دبیرخانه جشنواره اقدام کنند.
انتهای پیام/