عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به امکان اشباع صادرات نفت خام باید این محصول را هرچه بیشتر با فرآوری و چرخه توسعه علمی و صنعتی کشور جلوتر رفت.

ابراهیم کارخانه ای عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، احتمال افزایش قیمت نفت را بسیار اندک برشمرد و دلایل خود را چنین بیان کرد: کاهش صادرات نفت عربستان، پایین بودن قیمت نفت برخی کشورهای اروپایی و دیگر کشورها و همچنین سو استفاده آمریکا از کاهش قیمت نفت به عنوان یک حربه علیه برخی کشورها از جمله ایران دلایل عمده عدم افزایش قیمت نفت در سال 2016 میلادی هستند.

وی افزود: در شرایط کنونی حتی امکان کاهش بیشتر قیمت نفت هم وجود دارد.

کارخانه ای یکی از عوامل مهم برای عدم کاهش قیمت نفت را میزان تولیدات آمریکا در منطقه شیل اویل دانست و گفت: اگر تولیدات در آن منطقه با توجه به پایین بودن قیمت نفت به صرفه و صلاح اقتصادی برای آمریکا نباشد خود عاملی موثر برای عدم کاهش قیمت نفت است.

نماینده خانه ملت اظهار داشت: باید بین کشورهایی همچون ایران و دیگر کشورها که از صادرات نفت خام متضرر می شوند یک هماهنگی هدفمند و برنامه ریزی شده ای به وجود بیاید که این امر نیازمند اعمال یک دیپلماسی قوی از سوی دولت ایران است.

وی به افزایش تنوع انرژی در جهان از جمله انرژی های تجدید پذیر و هسته ای و همچنین مصرف بالای سوخت های فسیلی اشاره کرد و گفت: بر اساس معاهدات بین المللی این موارد بر وضعیت جوی جهان تاثیر می گذارند و نیاز است که تولید گازهای گلخانه ای کنترل شود.

عضو کمیسیون انرژی در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طبق این دلایل حداکثر سعی کشورها بر آن است تا میزان وابستگی خود را به انرژی های فسیلی کاهش دهند و در نتیجه کشوری همچون عربستان که ذخایر عظیم نفتی دارد تلاش می کند تا بتواند نفت خود را هر چه بیشتر صادر کند.

وی با بیان اینکه ممکن است صادرات نفت خام در جهان کم کم به حالت اشباع برسد گفت: بنابراین باید در داخل کشور برنامه ریزی صورت بگیرد تا بتوانیم نفت خام را هر چه بیشتر فرآوری در چرخه توسعه علمی و صنعتی کشور پیش ببریم.

انتهایی پیام/
برچسب ها: نفت ، صادرات ، تولید ، قیمت ، عرضه ، تقاضا ، ایران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار