پورفتحالله مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سیاستهای راهبردی مرتبط با پالایش پلاسما و صنعت پلاسما توسط وزارت بهداشت تصویب شد و به سازمان غذا و دارو و انتقال خون ابلاغ شده است. بر اساس این سیاستها پالایش پلاسما باید در بخش خصوصی و با سرمایهگذاری این بخش صورت گیرد.
وی ظرفیت جمعآوری پلاسما را امسال 400 هزار لیتر اعلام کرد و افزود: تاکنون ظرفیت جمعآوری پلاسما در کشور 400هزار لیتر است و با ورود مرکز انتقال خون به مرکز جمعآوری پلاسما، امیدواریم این ظرفیت در سال آینده به 450 هزار لیتر برسد و تا 600 هزار لیتر هم افزایش یابد. این وضعیت بستر خوبی برای سرمایهگذاری شرکتهای خارجی را فراهم میکند.
پورفتحالله تصریح کرد: تاکنون از 3 کشوری که برای سرمایهگذاری در بخش توسعه پالایشگاهها پیشقدم شدند دو کشور با توجه به سیاستهای وزارت بهداشت و درمان تأیید شدند و در حال جایابی میباشند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون، ایران را کشوری خودکفا در زمینه تولید داروی مشتق از پلاسما خواند و بیان کرد: ماه گذشته سازمان بهداشت جهانی گزارشی منتشر کرد که طبق آن ایران و برزیل دو کشور مطرح در زمینه خودکفایی در تولید داروهای مشتق از پلاسما معرفی شدند.سازمان انتقال خون ایران به کمک جمعآوری پلاسمای مازاد و تبدیل آن به داروی مشتق از پلاسما توانست به این مهم دست پیدا کند.
وی توضیح میدهد: از هر 5 واحد گلبول قرمزی که از فرد اهدا کننده به دست می آید تنها یک واحد پلاسمای آن مصرف بیمارستانی دارد و چهار واحد دیگر حذف میشود، کشور ما این واحدهای مازاد را جمعآوری می کند و به داروی مشتق از پلاسما تبدیل میکند. طبق گزارشات این موضوع سبب کاهش هزینههای کشور تا 17 میلیون دلار میشود و سازمان بهداشت جهانی تأکید می کند در دنیا حدود 90 میلیون اهدا خون صورت میگیرد که اگر کشورهای دیگر ایران و برزیل را الگو قرار دهند 9 میلیون لیتر ظرفیت پالایش پلاسما در دنیا ایجاد میشود.
وی خاطرنشان کرد: با این ظرفیت بیماران مبتلا به نقص ایمنی و بیمارانی که دچار اختلال در تنظیم ایمنی شدهاند، میتوانند به داروهای ارزانتر و مناسبتر دسترسی داشته باشند.
انتهای پیام/