دکتر امیری متخصص مغز و اعصاب در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: رژیم غذایی از جمله موارد مهم در تقویت حافظه است. امروز انواع و اقسام مکملهای غذایی و دارویی تحت عنوان تقویت حافظه به بازار آمدهاند و باید گفته شود که اگر فرد از یک الگوی غذایی صحیح تبعیت کند نیازی به مکمل ندارد.
وی ادامه داد: آن دسته از مواد غذایی که اصول اولیه بهداشت غذایی در آنها رعایت شده باشد، به عنوان مثال غذایی که چرب، شور و یا بیش از حد شیرین نباشد و همچنین حاوی گروه ویتامینها و آنتی اکسیدانها باشد در تقویت حافظه نقش موثری دارد. شکلات تلخ و ماهی نیز حاوی مقادیر فراوانی از آنتی اکسیدانها هستند. آنتی اکسیدانها نقش مهمی در تقویت حافظه دارند.
این متخصص مغز و اعصاب در پاسخ به این پرسش که آیا استفاده از کنجد و عسل در تقویت حافظه موثر است، گفت: استفاده از عسل و کنجد به علت دارا بودن ویتامینهای گروه ب و آنتی اکسیدانها میتواند مفید باشد، اما باید توجه داشت که در مصرف این مواد غذایی افراط نشود چرا که زیاده روی در مصرف عسل برابر است با دریافت بیش از حد کالری و در نتیجه چاقی. البته این بدان معنا نیست که اگر از یک میزانی بیشتر عسل مصرف کنید، حافظهتان قوی میشود. باید میزان کافی از ویتامینها و آنتیاکسیدانها به بدن شما برسد. دریافت میزان اضافه از این مواد، موجب تقویت حافظه نمیشود.
وی درباره نقش نوشابههای انرژیزا در تقویت حافظه گفت: نوشابههای انرژیزا به علت دارا بودن کافئین، موجب تقویت حافظه نمیشوند. موادی مانند قهوه، چای و مواد محرکی چون ریتالین تنها باعث تحریک مغز میشوند. این تحریک مغز به مثابه شلاقی است که به مغز زده شود، باعث برانگیختگی مغز شده و به یادآوری اطلاعات به صورت گذرا کمک میکند.
وی در پایان افزود: بنابراین مصرف مواد کافئیندار، حافظه را تقویت نمیکند و تنها باعث میشود اطلاعات ذخیره شده را راحتتر از مغز استخراج کنید.
انتهای پیام/