به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، معمولا سطح هورمون استرس موسوم به کورتیزول به هنگام صبح بالاست و در طول روز به مرور کاهش می یابد. اما برخی افراد دارای سطح کورتیزول پایینی در هنگام صبح بوده که در طول روز، به کمتر از حالت عادی، کاهش می یابد.
به گفته محققان، این الگوی غیرعادی که مرتبط با استرس مزمن و سابقه ضربه روحی و روانی است، با روند پیشرفت شماری از بیماری ها از جمله سرطان و سفت شدگی عروق مرتبط است. همچنین ممکن است وزن نوزاد را نیز بر این اساس پیش بینی کرد.
کریستین گاردینو، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کالیفرنیا، در این باره می گوید: «ما دریافتیم که الگوی کورتیزول مشابه که با استرس مزمن مرتبط است، در زمان زایمان موجب وزن کمتر از حد نرمال نوزاد می شود.»
این تیم تحقیقاتی، با آنالیز فشار خون، شاخص توده بدنی، سطح کورتیزول بزاق دهان و سایر فاکتورهای ۱۴۲ زن باردار به ارزیابی سطح استرس آنها پرداختند.
آنها دریافتند افزایش سطح کورتیزول در مادران موجب کاهش جریان خون در جنین شده که با کاهش منبع اکسیژن و مواد غذایی همراه است. همین موضوع موجب تولد نوزادانی با وزن کمتر می شود. این نوزادان بسیار در معرض مشکلات سلامت و حتی مرگ قرار دارند.
منبع: مهر
انتهای پیام/