عبدالله احراری کارشناس مسائل بازرگانی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با شرایط لازم برای بهبود فضای کسب و کار در کشور گفت: بهبود فضای کسب و کار یکی از اصلیترین وظایف دولت در تحقق رشد اقتصادی استکه این امر مستلزم بازنگری به قوانین و زیرساختهای موجود در کشور است همچنین ایجاد فضای تعامل با بقیه کشورها به خصوص کشورهای همسایه که نسبت به آنها مزیت تولید داریم میتواند بسیار موثر باشد.
وی افزود: کارآفرین که به دنبال ایجاد شغل و تزریق درآمد به اقتصاد ملی است نباید در گام نخست برای اخذ مجوزهای لازم در مواجهه با قوانین بسیار پیچیده و ساز و کارهای اداری سخت دچار انفعال و سرخوردگی شود.
وی در ادامه به اهمیت ایجاد زیرساختها به ویژه در مناطق محروم اشاره کرد و گفت: اگر قرار است کسب و کاری در یک روستای انجام شود باید در ابتدا زیرساختهای آن همچون آب، برق، راه و ... فراهم شود.
احراری تصریح کرد: ارائه خدمات فنی و آموزشی و همچنین پشتیبانی مستمر از تولید کنندگان نوپا تا مرحله بلوغ تولید بسیار ضروری است همچنین تسهیل و تخفیف در امور مالیاتی نیز میتواند برای کمک به یک تولید کننده نو پا بسیار موثر باشد.
وی در ادامه با انتقاد از نحوه پرداخت یارانه ها به مردم افزود: پخش کردن پول نقد در میان مردم به فضای کسب و کار کمک نکرد؛ این حجم نقدینگی با اتخاذ یک سیاست صحیح میتوانست به عنوان کمک به نهادههای تولید و یک سرمایه در گردش مناسب برای تجارت استفاده شود.
*** تعدد مجوز ها سنگ بزرگ پیش روی فضای کسب و کار
وی افزود: طبق آمار بانک جهانی در خصوص فضای کسب و کار در سال 2016 از بین 189 کشور جهان رتبه ایران 119 است؛ البته طی یک سال گذشته 12 پله صعود داشته ایم، اما هنوز با نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.
وی با انتقاد از تعدد مجوزها برای شروع یک کسب و کار، اظهار داشت: برای شروع یک فعالیت اقتصادی حدود 8 مجوز و حداقل 15 روز کاری زمان نیاز است.
وی تاکید کرد: زمانی که تعدد مجوز داریم فساد در این مسیر دیده میشود و امضاهای طلایی نمود پیدا میکند چراکه مجوزهای بدون امضا ادامه کار برایشان مسیر نخواهد بود.
دارابی ادامه داد: در کشور وزارتخانهها، گمرکات، بانک ها و ... ساختار یکپارچه ندارند و خروجی این دستگاهها هماهنگ و همگن نیست برای بهبود فضای کسب و کار باید فعالیتهای بین دستگاهی مورد بازبینی قرار بگیرد و هماهنگ شود.
این کارشناس اقتصاد بازار سرمایه الکترونیکی شدن دولت را از مقدمات بهبود در فضای کسب و کار دانست و افزود: حذف کاغذبازیهای اداری و رسیدن به یک بستر جامع و کامل الکترونیک می تواند به بهبود این روند کمک شایانی کند.
دارابی تصریح کرد: زمانی که دولت به صورت الکترونیکی تعریف شود و حداقل مدارک برای انجام فعالیتها نیاز باشد همه کارها به صورت آنلاین اداره می شود و در این صورت کسب و کار سهولت پیدا می کند که این امر موجبات رشد اقتصادی و جذب سرمایه گذاران خارجی را فراهم می کند.
وی در بخش پایانی به تقویت نظارتها تاکید کرد و گفت: توسعه اقتصادی بیشتر از رشد اقتصادی اهمیت دارد چرا که ممکن است رشد اقتصادی صورت بگیرد اما شاخصههای توسعه یافتگی در آن رعایت نشده باشد که در این صورت مجددا بهبود فضای کار میسر نخواهد بود.
انتهای پیام/