پونه گیاهی معطر از خانواده نعناع می‌باشد که طبیعت گرم و خشکی دارد این گیاه پرخاصیت برای درمان، کنترل و پیشگیری بسیاری از بیماری‌ها مفید می‌باشد.

شادی مددی کارشناس تغذیه در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: پونه مصارف متعددی در صنایع آشپزی، شیرینی‌پزی، دارویی و عطرسازی دارد. همچنین این گیاه دارای ماده سمی به نام پولگون است.

مددی در خصوص خواص درمانی این گیاه گفت: مصرف پونه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و موجب از بین رفتن علائم سرماخوردگی، سرفه، آنفلوآنزا می‌شود، همچنین پونه برای افرادی که از نفخ رنج می‌برند بسیار مفید است.

وی افزود: پونه نقش به سزایی در هضم غذا دارد، بنابراین مصرف آن پس از هر وعده غذایی توصیه می‌شود. مصرف پونه عملکرد روده‌ها را منظم می‌کند و نیز درد معده را تسکین داده و بی‌اشتهایی را از بین می‌برد، همچنین موجب بهبود ناراحتی‌های کبدی و کاهش کلسترول خون می‌شود.

مددی اضافه کرد: پونه منبع غنی از فیبر، پتاسیم، کلسیم، آهن و منیزیم است و این گیاه میزان تعرق را در افراد بالا می‌برد.

وی بیان کرد: برگ‌های پونه حاوی ترکیبات فعالی هستند که دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی است و نقش مهمی در پیشگیری از بیماری سرطان دارند.

مددی در خصوص مصرف پونه گفت: برای درست کردن دمنوش پونه بهتر است مقداری از برگ‌های خشک یا تازه پونه را در یک قوری آب جوش به مدت 15- 10 دقیقه ریخته و دم کرد. برای از بین بردن تلخی نسبی این دمنوش می‌توان مقداری عسل به آن اضافه کرد. این دمنوش 3- 2 فنجان در روز توصیه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مصرف بی‌رویه گیاه پونه موجب مسمومیت می‌شود، همچنین در دوران بارداری به دلیل آنکه موجب سقط جنین است منع مصرف دارد.




انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار