به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان ؛ روزنامه گاردین در گزارشی با اشاره به فجایع انسانی ناشی از حملات هوایی عربستان سعودی علیه مردم بی گناه یمن تصریح کرد که ریاض پس از گذشت یک سال از آغاز این جنگ، به هیچ یک از اهدافش نرسیده است.
گاردین در این گزارش نوشت: سخت است بتوان متصور شد که جنگ بی رحمانه عربستان در یمن دستاوردی به غیر از شکست و ناکامی داشته است. بر اساس یافته های سازمان ملل متحد، مداخله نظامی عربستان در یمن که از یک سال پیش آغاز شد، دست کم 6 هزار و400 تن کشته، 30 هزار مجروح و 2 میلیون و پانصد هزار آواره یمنی برجای گذاشته است.
این روزنامه افزود: هدف اصلی عربستان سعودی که بازگرداندن "عبدربه منصورهادی،" رئیس جمهور مخلوع یمن، بود حاصل نشد. حتی اگر هدف آنها مهار کردن نفوذ ایرانیان در منطقه باشد نیز به سرانجام نرسید و چنانچه هدف ائتلاف به رهبری عربستان مبارزه با تروریسم نیز بوده است ناکام ماند.
گاردین با بیان اینکه یمن اکنون با قحطی مواجه شده است افزود: به گفته موسسه خیریه آکسفام، کمبود مواد غذایی در این کشور فقیر جهان عرب بیداد می کند.
این روزنامه به نقل از "سجاد محمد ساجد،" یکی از مدیران ارشد خیریه آکسفام، نوشت: تخریب مزارع، محاصره اقتصادی و بحران سوخت سبب افت شدید تولید محصولات زراعی در یمن شده و به دلیل کمبود مواد غذایی قیمت ها سر به فلک کشیده است. اکنون 14 میلیون و 400 هزار نفر از مردم یمن گرسنه هستند و اکثریت مردم توان تحمل افزایش قیمت ها را ندارند.
گاردین با بیان اینکه تلاش سازمان ملل متحد برای جمع آوری کمک های مالی تاکنون با اقبال مواجه نشده است افزود: صرفا فشارهای بین المللی و تحریم های اتحادیه اروپا علیه فروش اسلحه به عربستان، سبب شد تا ریاض تا پیش از آغاز دور جدید مذاکرات صلح از گسترش حملات هوایی علیه یمن، خودداری کند.
این روزنامه انگلیسی افزود: "زید رعد الحسین،" از دیده بان حقوق بشر سازمان ملل متحد، ضمن محکوم کردن ریاض به دلیل آمار بالای تلفات انسانی جنگ یمن گفت: این آمار نشان دهنده آن است که ائتلاف به رهبری عربستان بیشترین آمار تلفات و مجروحین را ناشی از حملات هوایی به جای گذاشته است.
به نوشته گاردین، عربستان سعودی پس از آن با مذاکرات صلح یمن موافقت کرد که متوجه شد ادامه جنگ فرسایشی در یمن مشکل را حل نکرده بلکه اوضاع را بدتر می کند.
این روزنامه نوشت: شواهد حاکی است که به نظر نمی رسد جریان انصارالله به این راحتی شکست پذیر باشد؛ در همین حال ایران نیز اخیرا برای حل بحران یمن اعلام آمادگی کرده است تا به طور مستقیم درگیر ماجرا شود.
گاردین افزود: عربستان سعودی تاکنون هزینه سیاسی زیادی را به خاطر ماجراجویی هایش در یمن پرداخته، این اقدامات، به ویژه اعدام اخیر شیخ نمر روحانی برجسته شیعی، سبب برجسته شدن وضعیت وخیم حقوق بشر در این کشور شده است.
این روزنامه انگلیسی ادامه داد: کشتار غیرنظامیان یمنی افکار عمومی مردم در غرب را نسبت به عربستان تغییر داده است و حالا سیاستمداران اروپایی از بروز یک بحران آوارگان دیگر نگران هستند.
در همین حال راهبرد اعزام نیروی نظامی به سوریه از سوی عربستان به منظور حمایت از گروه های سنی نیز راه به جایی نبرده و مشارکت عربستان در ائتلاف به رهبری آمریکا علیه داعش نیز بسیار ناچیز بوده است.
گاردین نوشت: این در حالی است که ایران ضمن گسترش نفوذشان در سوریه، لبنان، عراق و شبه جزیره عرب حالا از اعتماد به نفس بالاتری برخوردار است.
به گزارش منابع انگلیسی، "اسماعیل ولد الشیخ احمد،" نماینده ویژه سازمان ملل، گفته است مذاکرات صلح یمن قرار است 18 آوریل (30 فروردین) در کویت برگزار شود.
نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن از موافقت تمامی گروه های یمنی با برقراری آتش بس و انتخاب کویت به عنوان میزبان دور جدید مذاکرات خبر داده است.
سازمان ملل پیشتر دو نشست در سوئیس بین نمایندگان دولت مستعفی یمن و جنبش انصار الله برگزار کرده بودکه به نتیجه خاصی منجر نشد.
عربستان و 9 کشور عربی دیگر و با حمایت انگلیس و آمریکا از ششم فروردین 94 ، حملات هوایی و دریایی علیه یمن را آغاز کردند و تاکنون بیشتر تأسیسات زیربنایی، خدماتی، بیمارستان ها و مدارس و حتی منازل مردم این کشور را بمباران کرده اند.
دولت محافظه کار انگلیس به طور روزافزونی از سوی افکار عمومی، گروه های مدنی مدافع حقوق بشر و نیز نهادهای بین المللی همچون پارلمان اروپا تحت فشار قرار گرفته است که به دلیل نقض حقوق بشر در عربستان سعودی و جنایات جنگی اش در یمن، فروش سلاح را به این کشور متوقف کند.
انتهای پیام/