موزه دفاع مقدس خرمشهر در سمت چپ رودخانه کارون و در بلوار امام خمینی (ره) این شهر واقع است.
موزه جنگ خرمشهر دارای پنج تالار است که شامل سالن شرایط بحران قبل از شروع جنگ و هجوم اولیه ارتش بعث، حماسه 45 روزه مقاومت، شرایط اشغال خرمشهر، عملیات بیت المقدس و آزادسازی و همچنین بازگشت مردم قهرمان خرمشهر به این شهر می باشد.
علاوه بر این تابلوهای گرافیکی و آثار حجمی امکان انتقال مفاهیم دفاع مقدس، ادوات به جا مانده از نیروهای بعثی و آثاری از شهدای شاخص و محوری خرمشهر و تصاویر 45 روزه مقاومت و ایستادگی در عملیات آزادسازی خرمشهر نیز در معرض دید قرار گرفته است.
در بخشی از موزه مجموعه ای از وسایل مورد استفاده رزمندگان، شهدا، نمادهای مناطق جنگی، تندیس های ساخته شده از سوی هنرمندان در برابر دیدگان بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
بیان تاریخچه مرکز و خلاصه ای از حماسه رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس و بیان حماسه های ایثارگران از سوی راویان از برنامه هایی است که به بازدید کنندگان ارائه می شود.
نمایش هفت دقیقه ای فیلم مستند آزادسازی خرمشهر و تشریح حماسه مقاومت، اشغال و پیروزی رزمندگان از دیگر برنامه های این مرکز برای بازدیدکنندگان است.
در دوران جنگ تحمیلی بعثی ها پس از تصاحب بندرخرمشهر تمامی خودروهای وارداتی گمرک را در جاده آبادان به اهواز گذاشت و بخشی از این موزه، نمادی از آن روز است. بعثی ها فکر می کردند، این جاده و بیابان های اطراف آن محل مناسبی برای فرود چرخبال و چتربازان ایرانی است و با این اقدام سعی داشتند که از فرود آنان جلوگیری کنند.
پس از فتح خرمشهر، رزمندگان نام این منطقه را میل آباد گذاشتند، محلی که میله ها، آهن پاره ها و ماشین ها سر به هوا ایستاده بودند تا چتربازان به هنگام فرود در برخورد با آن کشته شوند.
سرهنگ ثامر چنعانی مدیر مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر با بیان آمار بازدید گردشگران و مسافران از این موزه، گفت:از دهم اسفند 94 تاکنون به طور متوسط روزانه هزار و 200 گردشگر داخلی و خارجی از موزه دفاع مقدس خرمشهر بازدید می کنند.
وی اضافه کرد: گردشگرانی از آسیای میانه ، آمریکا و سایر کشورها نیز در میان بازدیدکنندگان از آثار باقی مانده از دوران دفاع مقدس در این موزه حضور دارند.
مدیرمرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر از حضور کاروان 20 نفره از دانشجویان ازبکستانی و مسئول موزه جنگ روسیه و مشاور پوتین رئیس جمهور روسیه به عنوان نمونه ای از حضور گردشگران خارجی در موزه دفاع مقدس و آشنایی با میراث فرهنگی دفاع مقدس یاد کرد.
سرهنگ چنعانی ادامه داد: سال گذشته همچنین 620 گردشگر خارجی از موزه جنگ و مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر دیدن کردند.
وی تصریح کرد:بیشتر گردشگران خارجی از کشورهای آمریکا، انگلیس، آلمان، چین، عراق، پاکستان و مالزی بودند.
مدیر مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر، تعداد راویان این مرکز را 30 نفر خواند و گفت:راویان مرکز فرهنگی دفاع مقدس بیشتر دانشجویان بوده که علاوه بر خدمت رسانی به زائران، روایتگری موزه جنگ را نیز بر عهده دارند.
وی افزود: برای سال جدید راه اندازی تالاری با عنوان 'خرمشهر امروز' در برنامه کاری قرار گرفته است.
انتهای پیام/