به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در بیستوپنجمین روز کشیک نوروزی
سازمان تعزیرات حکومتی است، یکی از 15 گشت تعزیرات حکومتی با همراهی کارشناسان بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی و بازرسان اتاق اصناف به محله کن میرود تا ضمن بررسی وصع رستورانهای این منطقه به تخلفات آن رسیدگی کند.
با ورود گشت تعزیرات حکومتی تقریبا تمام رستوران های این منطقه بسته شد که این اقدام احتمال متخلف بودن این واحدها را بالا می برد.
بازرسان و کارشناسان به رستوران "ب" رفتند تا وصع این رستوران را بررسی کنند که کارشناس بهداشت پس از بررسی این واحد گفت: وضعیت انجماد این واحد استاندارد نبود، روی کالا باید برچسبی باشد تا زمان و نحوه انجماد مشخص شود.
وی افزود: غذاها نیز نباید پس از پخت به صورت فریز شده نگهداری شود و همچنین تمامی مواد استفاده شده باید دارای تاریخ تولید، انقضا و نشان کارخانه تولیدی داشته باشد و بهداشت محیط نیز در این واحد رعایت نشده است که تمامی کالاهای فاسد و غیربهداشتی در محل معدوم می شود.
کارشناس سازمان دامپزشکی نیز در مورد وضع این واحد گفت: برای باز کردن یخ مرغ و گوشت باید آن را در دمای محیط قرار داد تا به تدریج یخ باز شود بنابراین قراردادن در آب داغ اقدام صحیحی نیست چرا که در صورت وجود میکروب در بخشی از مواد یخ زده، میکروب ها در آب داغ رشد می کنند.
بازرس اتاق اصناف نیز پس از انجام بازرسی از گرانفروشی این واحد خبر داد و گفت: کالاها دارای نرخ مصوب از سوی اتحادیه هستند و نوشیدنی ها و کالاهایی که دارای قیمت مصرف کننده هستند نیز باید به قیمت مصوب به فروش برسد.
شهرآبادی، رئیس گشت مشترک تعزیرات حکومتی در مورد این واحد گفت: این واحد به 110 میلیون ریال جریمه نقدی می شود اما این جریمه چاره کار نیست و باید به فکر راه حل باشیم.
وی با هشدار به متخلفان گفت:از متخلفان در رستوران ها میخواهیم که کمی فکر کنند، بالاترین قاضی وجدان ما است و بازی با جان مردم تنها یک تخلف نیست.
در ادامه گشت تعزیرات تهران به رستوران بزرگی رسید که اگرچه در آن قفل زده شده بود اما مشتری ها داخل نشسته بودند و کارگران واحد ادعا می کردند که صاحب رستوران در را قفل کرده و رفته است و به مشتریان نیز اجازه خروج نمی دادند!
این اتفاق در حای رخ داد که هیچ رستورانی در حومه کن باز نبود و همه کرکره ها را پایین کشیده بودند.
شهرآبادی با مشاهده این وضع گفت: این واحدها اگر تخلف نداشتند قطعا در واحد را نمی بستند اما بالاخره متخلفان به دام قانون میافتند.
پس از مدتی صاحب این باغچه آمد اما کلید دست کارگرها بود که با آمدن صاحب رستوران قفل در باز شد و با ورود تعزیرات به این رستوران، مشتریها تازه متوجه موضوع شدند و اظهار بیاطلاعی می کردند!
گفتوگوی ما با مشتریان این رستوران نشان می داد که آنها آگاهی از فعالیت تعزیرات حکومتی و تخلفات بهداشتی رستوران ها ندارند.
این واحد دارای بیش از 200 کیلو مواد غذایی و گوشت فاسد و غیربهداشتی بود که در محل معدوم شد و برای وی پرونده تخلف گرانفروشی،بهداشتی و تقلب تشکیل و این متخلف بیش از 60 میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد.
شهرآبادی گفت: متاسفانه با وضع اسفباری مواجهیم و با اینکه در رسانه ها از جمله رسانه ملی بارها به این موضوع هشدار دادهایم همچنان این وضع ادامه دارد.
رئیس گشت های مشترک تعزیرات استان تهران با بیان اینکه در زمینه جرائم تخلفات بهداشتی که سلامت مردم را هدف قرار داده است، خلاء قانونی داریم، گفت: تجربه بازرسی ها و جرائم رستوران های متخلف نشان داده است که این جرائم بازدارنده نیست و قانون باید در این باره تجدید نظر شود.
وی تاکید کرد: به نظر می رسد ما در بهداشت رستورانهای حومه تهران شاهد مرگ خاموش هستیم چرا که این وضعیت به شدت سلامت مردم را تحت تاثیر قرار می دهد و جرائم فعلی که قانون برای متخلفان قرار داده است ، کافی نیست و رستوران داران متخلف با هدف سودهای سرشار سلامت مردم را نیز زیر پا می گذارند.
شهرآبادی در پایان این گشت خطاب به مردم حاضر در رستوران گفت: اگر بخواهیم این وضع رو سامان بدهیم بزرگترین ارگانی که می تواند به ما کمک کند شما مردم هستید. لطفا این متخلفان را تحریم کنید و به آنها مراجعه نکنید.
منبع: آنا
انتهای پیام/