دکتر محمدرضا خامی مدیر گروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان درخصوص راههای پیشگیری از پوسیدگی دندان در کودکان اظهار داشت: مراقبت از دندانها در کودکان باید پس از رویش اولین دندان آغاز شود و پس از 6 تا 8 ماهگی که دندانها میرویند بهتر است بعد از هربار شیرخوردن و مصرف موادغذایی سطح دندانها با گاز استریل تمیز شود.
وی با بیان اینکه اولین معاینه دندانپزشکی کودک باید در 6 ماهگی صورت بگیرد، گفت: پس از این سنین و قبل از 2 سالگی باید برای کودک مسواک با انگشتی زده شود و بعد ازآن با مسواک مخصوص کودکان دندانهای آنها را تمیز کرد.
این دندانپزشک با تأکید بر اینکه قبل از سن 3 سالگی از مصرف خمیرداندان حاوی فلوراید برای کودکان جلوگیری شود، تصریح کرد: به دلیل اینکه کودک ممکن است خمیر دندان را ببلعد مصرف آن در زیر 3 سال توصیه نمیشود و بعد از این سن والدین میتوانند از خمیر دندانهای مخصوص کودکان که میزان فلوراید پایینی دارند استفاده کنند.
خامی با اشاره به اینکه باید بر مسواک زدن کودکان تا سن 7 سالگی نظارت شود، گفت: سایر افراد جامعه در سنین بالاتر باید حداقل روزی 2 بار با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید و از مصرف موادقندی پوسیدگیزا مانند شیرینی، شکلات، بیسکوییت و ... بین وعدههای غذایی اصلی تا حد امکان خودداری کنند.
مدیر گروه سلامت دهان دانشکده دندانپزشکی تهران تصریح کرد: افراد حتی اگر هیچ مشکل دندانی ندارند، سالی یکبار برای معاینه و چکاپ به دندانپزشکی مراجعه کنند و در صورت لزوم و تجویز دندانپزشک از فلوراید به صورت دهان شویه و یا انواع دیگر آن استفاده کنند.
وی درخصوص نوزادانی که قبل از خواب در شب شیر میخورند و میخوابند، خاطر نشان کرد: والدین سعی کنند این عادت را در آنها تغییر دهند و پس از شیرخوردن آنها به هر صورت ممکن و با گاز استریل و یا نوشاندن مقداری آب اثر شیر باقی مانده بر دندانهای آنها را پاک نمایند تا از پوسیدگی دندان در کودکان جلوگیری شود.
انتهای پیام/