یکی از اماکن زیارتی بسیار مهم در خوزستان زیارتگاه حضرت دانیال نبی در شهرستان شوش است .

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان؛دانیال نبی (ع) از پیامبرانی است که در قرآن به نامش اشاره ای نشده است، اما روایات بسیاری در ارتباط با ایشان وجود دارد.

براساس بیشتر روایات، آن حضرت معاصر با بخت النصر، پادشاه ستمکار بابل بوده و از طرف او مورد آزار و اذیت واقع می شد. همان گونه که در برخی منابع تاریخی بیان شده، بخت النصر نیز توسط کورش، پادشاه ایران متحمل شکست شده و حکومتش سرنگون شد. در یکی از تفاسیر(بلاغی، سید عبدالحجة، حجة التفاسیر و بلاغ الإکسیر، به نقل از کتاب دانیال 6: 28)می خوانیم: "مشهورترین شهرهایى که (کورش) مفتوح ساخت یکى بابل است که در سال 538 قبل از میلاد مفتوح گشت و از آن پس امر به رجوع یهود نمود، در حالتى که مدت هفتاد سال در اسیرى بابل بسر برده بودند و از خزانه خاصه، مالى فراوان از براى تجدید آن بخشید و دانیال در این وقت در دیوانخانه کورش بود.

دانیال نبی (ع)، حدود 2500 تا 2600 سال قبل زندگی می کرد. البته روایات( بحار النوار از مجلسی) تاریخی دیگری نیز در این ارتباط وجود دارد که زمان زندگی وی را بعد از حضرت یحیی (ع) یعنی حدود 2000 سال قبل بیان می کند، که با توجه به عمر طولانی پیامبرانی چون نوح (ع)، ممکن است دانیال نبی (ع) نیز عمری طولانی و چند صد ساله داشته باشند.

در ارتباط با نام والدین ایشان نیز باید گفت که؛ مانند بسیاری از پیامبران و شخصیت های تاریخی دیگر، و به دلیل این که این موضوع، جذابیت چندانی برای مورخان و وقایع نگاران نداشت، نمی توان اظهار نظر دقیقی کرد، اما مسلم است که ایشان از پیامبران بنی اسرائیل و نوادگان یعقوب پیامبر هستند.

به هر حال، هر چند این پیامبر الهی، شهرتی؛ مانند پیامبران دیگری، چون نوح و ابراهیم و موسی و عیسی (ع) ندارد، اما مشهور بودنشان در کشور ایران، ممکن است به دلیل وجود مزار ایشان در شهر "شوش " باشد. دلیل دیگر شهرت ایشان نیز می تواند بروز وقابع تاریخی و پیروزی ها و شکست هایی برای قوم بنی اسرائیل در زمان زندگانی آن بزرگوار باشد که جریان مفصل آن در کتاب های تفسیری و روایی موجود است(جزائری، سید نعمت الله، قصص الأنبیاء، ص 426، کتابخانه آیت الله مرعشی، قم، 1404 ق)نبوکد نصر پادشاه بابل، به بیت المقدس حمله و دانیال نبی را به اسیری می گیرد ، وی در ۱۲ سالگی به عنوان اسیر وارد دربار بخت النصر می شودو ۳۷ سال در دربار بابل خدمت و همان زمان مدعی پیامبری می شود. پس از فتح بابل به دست کورش، دانیال نبی به شوش مهاجرت و در سن ۸۳ سالگی فوت و جسدش پس از مومیایی شدن در شرق رودخانه شاوور (شاه هور، شاهپور) دفن می شود.

بنای آرامگاه دانیال نبی در سال ۱۲۴۹ ه خورشیدی به دستور روحانی شیعه شیخ جعفر شوشتری و به دست حاج ملاحسن معمار ، پس از سیل ویرانگر همان سال که باعث تخریب بنای قبلی شده بود، بنا شده است، دانیال در زبان عبری "خدا قاضی من است ترجمه شده است.

آرامگاه این نبی الهی در شهر شوش در استان خوزستان هم اکنون یکی از زیارتگاههای بسیار مهم منطقه به شمار می آید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.