به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، منصور ستوده با بیان اینکه دشتهای همدان به دلیل برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی سالانه 90 سانتیمتر افت سطح دارد اظهار داشت: دشت کبودراهنگ نابسمانترین دشت استان همدان محسوب میشود.
وی با بیان اینکه امیدواریم با طرح احیا و تعادلبخشی منابع آبی زیرزمینی در 25 سال آینده اتفاق مناسبی در راستای حفاظت از منابع آبی رخ دهد، گفت: متاسفانه در 20 سال گذشته در حوزه آب فکری برای نگهداری آبخوانها نشده و این منابع به تاراج و یغما رفته است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای همدان با اشاره به اینکه بیش از 52 درصد دشتهای کشور ممنوعه شده است، بیان کرد: دولت با اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آبی به دنبال این است که در 25 سال آینده دشتها را به روزهای قبل بازگرداند.
وی تصریح کرد: بسیاری از دشتهای کشور همچون دشت رفسنجان و مشهد مُردهاند ولی با وجود اینکه برداشت در حوزه کشاورزی همدان زیاد بود با تلاش صورت گرفته اجازه از بین رفتن دشتی در همدان داده نشد.
ستوده با تاکید بر اینکه اجازه نمیدهیم دشتی در همدان بمیرد، عنوان کرد: با توجه به اینکه بیش از 90 درصد منابع آبی همدان در بخش کشاورزی مصرف میشود باید در حوزه کشاورزی به صورت بهینه آب مصرف کرد.
وی اجرای پروژه انتقال پسآب فاضلاب تصفیهخانه همدان به نیروگاه مفتح را یکی از پروژههای مهم آب در راستای حفاظت از منابع آب زیرزمینی بوده است، گفت: برای نحستین بار پسآب فاضلاب در تولید انرژی استفاده شد و نیروگاه مفتح همدان را احیا کرد.
ستوده با اشاره به اینکه تولید نیروگاه مفتح همدان پس از انتقال پسآب از 250 مگاوات به هزار مگاوات رسید، تصریح کرد: پساب در حال انتقال به نیروگاه مفتح بوده و برای تغذیه مصنوعی به چاههای نیروگاه تزریق میشود.
وی با اعلام اینکه میزان پسآب باید به 350 لیتر در ثانیه افزایش پیدا کند تا چاههای نیروگاه مفتح مسدود شود، تصریح کرد: نیروگاه مفتح مجوز برداشت 17 میلیون مترمکعب از چاههای خود را دارد ولی در حال حاضر با افت منابع هشت میلیون برداشت میکند.
ستوده با اشاره به اینکه سال 92، 96 میلیارد تومان اعتبار به حوزه آب منطقهای همدان تخصیص یافته بود، اظهار داشت: این اعتبار در سال 93 به 105 میلیارد تومان رسید که حاصل تلاش و پیگیریهای مستمر از سوی استاندار و مسئولان استان بود.
وی با اعلام اینکه سال گذشته 155 میلیارد تومان اعتبار به حوزه آب استان همدان تخصیص یافت، افزود: این میزان اعتبار در مقایسه با مدت مشابه سال 93 افزایش 30 درصدی داشته است که امیدواریم سال 95 میزان اعتبارات افزایش مناسبی داشته باشد.
انتهای پیام/ز