به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه
خبرنگاران جوان از همدان؛ مرتضی عزالدین اظهار داشت: امسال اعتبار طرح تعادل بخشی 12 میلیارد و 700 میلیون تومان به آب منطقهای ابلاغ شد که 50 درصد آن تخصیص گرفت و به دنبال آن نیز سعی کردیم تا با خانه کشاورز و اتاق اصناف تعامل داشته باشیم، ضمن اینکه با کمک جهاد کشاورزی در بحث گلخانهها و صنعت همکاری خوبی داشتیم.
وی عنوان کرد: 18 تعاونی آب بران در استان با همکاری جهاد کشاورزی تشکیل شد و 38 تعاونی دیگر نیز مورد نیاز است که در حال راه اندازی است، ضمن اینکه برای دشت پایلوت اسدآباد نیز به دنبال جلب مشارکت مردمی هستیم و از مشاور ژاپنی نیز کمک گرفتهایم.
مدیرعامل آب منطقهای همدان با بیان اینکه با انسداد چاههای آب ۱۳۵ میلیون مترمکعب در منابع آب زیرزمینی همدان صرفهجویی شد، گفت: ۳۳۱ مورد اضافه برداشت از چاههای آب کشاورزی نیز شناسایی شده است.
عزالدین با بیان اینکه گفت: در دولت قبل هزار و 238 حلقه چاه غیر مجاز پر شد ولی در طول دو سال گذشتههزار و 311حلقه چاه آب را با حکم قبلی پر شده که در مجموع در مجموع به میزان بیش از 135 میلیون مترمکعب در منابع آب زیرزمینی صرفهجویی شده است، ضمن اینکه طول انسداد 55 کیلومتر است.
وی افزود: با وجود منفی بودن بیلان دشتهای استان باید چاه های غیر مجازی که حکم قضایی آنها صادر شده، مسدود شوند که این موضوع یکی از راهکارهای حل بحران آب در استان است.
عزالدین با بیان اینکه سال گذشته در کشور رتبه نخست را کسب کردیم، گفت: امسال دو ماه به سبب انتخابات فعالیتی در زمینه انسداد نداشتیم و براساس برنامهریزی انجام گرفته پیشبینی میشود برای سال آینده 550 حلقه چاه غیرمجاز در استان همدان مسدود شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان عنوان کرد: وجود چاههای غیرمجاز و اضافه برداشت از چاههای مجاز از علل اصلی بوجود آمدن بحران آب در استان است که تا کنون 331 مورد اضافه برداشت از چاههای آب شناسایی شده است.
وی با اشاره به موضوع نصب کنتور نیز بیان کرد: تا کنون 2 هزار و473 کنتور آب نصب شده که 1485 مورد آن کنتور هوشمند، 246 مورد آن کنتور الکترو مغناطیس و 443 مورد کنتور حجمی بوده است.
انتهای پیام/