منیزیم یکی از املاح معدنی بسیار مهم برای بدن انسان به شمار می‌رود به طوری که از بیماری‌های قلبی و عروقی، پوکی استخوان و اختلالات متابولیکی جلوگیری می‌کند.

دکتر رحمانی متخصص تغذیه در گفت‌و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: منیزیم یکی از مواد معدنی ضروری برای بدن است که بیش از 60 درصد آن در استخوان‌ها، 27 درصد از عضلات و 13 درصد در سایر ترکیبات بدن یافت می‌شود. همچنین در بیش از 300 واکنش بیوشیمیایی نقش به سزایی دارد و ارتباط منیزیم با بسیاری از بیماری‌ها هم به اثبات رسیده است. 

وی درخصوص افرادی که در معرض کمبود منیزیم قرار دارند، اظهار داشت: افرادی که از مشکلات گوارشی نظیر سوء هاضمه، ناراحتی های کلیوی، اسهال مزمن دارند و همچنین افرادی که از سوء تغذیه رنج می‌برند یا از رژیم‌های خودسرانه استفاده می‌کنند و نیز سالمندان، بیشتر در معرض کمبود این ماده‌ی معدنی قرار می‌گیرند. 

دکتر رحمانی افزود: افرادی که از داروهایی نظیر آنتی بیوتیک‌ها، ضد انعقاد‌ها، داروهای ضد اسید و ضد مالاریا استفاده می‌کنند، دچار کمبود منیزیم می‌شوند به علاوه افزایش عناصر دو ظرفیتی چون آهن، کلسیم و روی می‌تواند منجر به دریافت کمتر منیزیم در بدن بشود.
 
وی درخصوص بیماری‌ها که در اثر کمبود این ماده‌ی معدنی به وجود می‌آید، عنوان کرد: بیماری‌های قلبی و عروقی، پوکی استخوان،‌اختلالات متابولیکی،‌ دیابت نوع دو از جمله بیماری‌هایی است که در اثر کمبود منیزیم می‌تواند در افراد ایجاد شود. همچنین توجه به این نکته حائز اهمیت است که مکمل‌یابی در این افراد بسیار سودمند است. حتی در کنترل سردردهای میگرنی و آسم هم کاربرد ویژه‌ای دارد. البته مصرف مکمل‌ باید زیر نظر پزشک باشد. 

دکتر رحمانی در خصوص منابع منیزیم خاطر نشان کرد: منابع غنی منیزیم در سبزی‌های برگ سبز مانند اسفناج و کلم بروکلی، غلات،‌حبوبات،‌مغزها به خصوص مغز بادام یافت می‌شود. همچنین هر خانم بالغ 310 میلی‌گرم و هر مرد بالغ 420 میلی گرم منیزیم باید به صورت روزانه دریافت نماید. 


انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار