شاید ساده به نظر برسد اما نکاتی دارد که رعایت کردن آن جوجه کباب های خانگی را بسیار بسیار لذیذ می کند بدون اینکه گوشت آن سفت شده آیا بی مزه باشد.

نکات اساسی برای درست کردن جوجه کبابِ عالیبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شاید ساده به نظر برسد اما نکاتی دارد که رعایت کردن آن جوجه کباب های خانگی را بسیار بسیار لذیذ می کند بدون اینکه گوشت آن سفت شده آیا بی مزه باشد.

جوجه کباب خوشمزه را فقط با این نکات میل بفرمایید

نکته ی اول در مورد آبلیمو و نمک هست. اول اینکه آبلیو و نمک جوجه را سفت می کند. حذف آن هم جوجه را بی مزه می کند. برس کشیدن ترکیب آبلیمو و نمک به جوجه ی نیم پز شده هم به اندازه ی کافی به آن طعم و مزه نمی دهد و باید همراه این مواد بماند تا طعم بگیرد.

خوب پس چه کار کنیم که هم گوشت سفت نشود و هم به اندازه ی کافی طعم بگیرد.

ما باید دور تا دور جوجه ها را با روغن مایع کاور کنیم تا در اثر ماندن طولانی از نفود آبلیمو و نمک به تکه های جوجه جلوگیری کند در عین حال حسابی طعم دار شود.

پس قبل از اضافه کردن آبلیمو و نمک به آن روغن مایع (نه کره توضیح می دهم) اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا جوجه ها با روغن پوشیده بشوند بعد آبلیمو و نمک اضافه می کنیم به این شکل جوجه های طعم دار شده ی ما هرگز و هرگز سفت نخواهند شد.

کره هم چون در اثر سرما سفت می شود حتی اگر آن را ذوب کنیم باز چون جوجه ها سردند سفت می شود و جوجه ها خوب کاور نمی شوند و جوجه در اثر تماس با آبلیمو و نمک سفت می شود برای این قسمت توصیه نمی شود. اما در آخر می توانید برای عطر و طعم بیشتر به آن ۱ قاشق غذاخوری کره ی مذاب اضافه کنید.

نکته ی دوم در مورد شیوه ی خرد کردن پیاز هست. بعضی افراد پیاز را رنده می کنند تا تکه های جوجه را خوب بپوشاند. بعضی هم پیاز را داخل خرد کن یا بلندر له می کنند تا جوجه ها حسابی مزه بگیرند.

به نظر من این روش غلط است، چرا ؟ چون اگر پیاز له یا رنده شود به تکه های جوجه می چسبد و جدا نمی شود. بعد که ما روی حرارت کباب می کنیم این پیاز ها سریع می سوزند و ما گمان می کنیم رنگ جوجه عوض شده و پخت آن کافی است.

در حالیکه این پیازها هستند که طلایی (و بعضا قهوه ای و سیاه شدند و سوختند) و این باعث می شود پخت را متوقف کنیم و گوشت مرغ به خوبی نپزد و همچنین پیازهای سطح جوجه بسوزند و تلخ شوند.

اگر پیاز را به این شکل له کنید ما در جوجه کبابمان یک کاور تلخ و سوخته ی پیازی و گوشتی نپخته داریم.

پس رنده و له کردن پیاز ممنوع بهترین شکل خرد کردن پیاز خلال کردن آن هست.

نکته ی بعدی در مورد زعفران هست. یک جوجه کباب اصل و حرفه ای حتما حتما زعفران آن هم به مقدار زیاد دارد.

منتها مشکلی که وجود دارد این است که ما زعفران دم کرده (یا به اصطلاح آب زعفران) را به جوجه ها اضافه می کنیم اما به جای اینکه تکه های جوجه طعم زعفرانی بگیرند پیازها و روغن و آبلیمو و خلاصه هرچی که داخل آن ریختیم طعم زعفران می گیرند و بعدا این مواد زعفرانی دور ریخته می شود که به نظر من خسارت است. خوب پس چه کار می کنیم؟

قبل از اضافه کردن هر چیزی به جوجه (هرچیزی شامل پیاز و آبلیمو و …) به تکه های جوجه خام و خالص رعفران دم کرده اضافه می کنیم و به مدت ۱ ساعت (یا بیشتر) استراحت می دهیم تا تکه های جوجه طعم و رنگ زعفران بگیرند بدون اینکه نگران رنگ و طعم گرفتن پیازها و آبلیمو و سایر مواد باشیم. بعد به آن سایر مواد را اضافه می کنیم.

نکته ی آخر هم در مورد ادویه جات هست. مرغ ذاتا بوی خاصی دارد که ناپسند است. این بو به میزان قابل توجهی با پیاز و زعفران گرفته می شود. اما اضافه کردن سایر ادویه جات هم به رفع بوی بد مرغ و بهتر شدن طعم و بوی آن کمک شایانی می کند. این مورد کاملا سلیقه ای است اما ادویه های پیشنهادی من ۱- پودر پیاز ۲- فلفل سیاه تازه آسیاب شده (نه مانده! توضیح می دهم) ۳-مقدار بسیار اندکی پودر سیر

و یک نکته هم که حتما خودتان خوب می دانید این است که به صورت کلی هر نوع ادویه ای را دقیقا در همان لحظه ی مصرف باید آسیاب کرد. ادویه های آسیاب شده اگر بمانند به سرعت بو و طعم خودشان را از دست می دهند.

این یک قانون کلی است. هل، زعفران، فلفل سیاه، تخم گشنیز. و هر ادویه ی دیگری را دقیقا در همان لحظه ی استفاده باید آسیاب کرد تا بیشترین میزان بو و طعم را داشته باشیم.

نکات اساسی درست کردن جوجه کباب

پس مراحل کار مزه دار کردن جوجه کباب به این شکل است : اول به تکه های جوجه ی خرد شده محلول غلیظ زعفران اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تکه های جوجه همراه با محلول زعفران ۱ ساعت بماند.
بعد به آن روغن مایع اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا تکه های جوجه کاملا با روغن مایع کاور شوند.

بعد به آن آبلیمو و نمک و ادویه جات تازه آسیاب شده اضافه می کنیم مجددا یک ساعت استراحت می دهیم و در نهایت به آن پیازی که خلالی خرد شده و در صورت دلخواه فلفل دلمه ای خرد شده اضافه می کنیم حداقل برای مدت ۲ ساعت و حداکثر یک شب در یخچال به آن استراحت می دهیم تا حسابی مزه بگیرد.

بعد هم روی شعله ای یکنواخت و متوسط ( و از آن بهتر زغال سرخ) کبابشان می کنیم و با پلوی زعفرانی و کره و گوجه ی کبابی سرو می کنیم.

نکته :

(پس با این حساب برای درست کردن یک جوجه کباب با کیفیت حداقل ۴ ساعت زمان لازم است. بهتر است برنامه ریزی کنیم تا زمان کم نیاوریم).
منبع: وب سایت آکا ایران
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Germany
نیستانک
۰۱:۴۸ ۰۴ فروردين ۱۴۰۱
سلام یک تصور غلط باب شده و آن اینکه با استفاده از ادویه میخواهیم جوجه کبابی مجلسی و لذیذ داشته باشیم. عزیزان خوشمزه گی جوجه اول به نژاد و وزن مرغ میباشد. و بعد مقدار زعفران و استفاده از لیمو تازه در انتهادرزمان پخت. مرغهای مصرفی بعلت خوردن دان بد و بدون طعم باعث فریب ما در ساخت غذا میگردد. مرغ جوجه وزن کم و کندن سریع پوست و خواباندن یک ساعته در زعفران را بدون شستن لازم دارد. و بعد این مدت پیاز خرد شده را اضافه میکنیم و فقط پوست لیمو که آب آنرا گرفته ایم. نمک و آبلیمو را تقریبا یک ربع قبل پخت میزنیم. و کره ذوب شده و مقداری زعفران را بعد مخلوط با قلم مو به روی سیخ های نیم پخته میزنیم.
Netherlands
ملیکا
۲۲:۰۵ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
بسیار بسیار خوشمـــــــــــــــزه و عااااااالی ..
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۲۲:۱۴ ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
بهتره قبل از اضافه کردن روغن ادویه ها (فلفل سیاه,پودر تخم گشنیز,پودر سیر) رو اضافه کرد و نیم ساعت استراحت داد تا ادویه ها ب خورد جوجه بروند،چند تا تکه فلفل دلمه هم میشه اضاف کرد عطر و طعم خوبی بهش میده
Iran (Islamic Republic of)
بنیامین
۲۱:۵۹ ۲۳ تير ۱۳۹۸
جوجه کباب کم نمک
Iran (Islamic Republic of)
نسرین
۱۶:۵۴ ۰۶ تير ۱۳۹۸
با این روش درست کردم بسیییییار خوش عطرو خوشمزه شد
ممنون از اطلاعاتتون
Iran (Islamic Republic of)
شهرام
۰۷:۳۷ ۰۶ تير ۱۳۹۸
توپ.. دمت گرم ،، عالی،عالی
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۱۰:۵۹ ۳۱ خرداد ۱۳۹۸
فدات عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
مبینا
۱۲:۰۷ ۲۴ خرداد ۱۳۹۸
عالی بود
Canada
ناشناس
۲۰:۳۲ ۱۶ خرداد ۱۳۹۸
من يه بار با همين روش شما درست كردم عالى شد سپاس
Iran (Islamic Republic of)
منوچهر بابازاده
۱۹:۲۵ ۱۰ خرداد ۱۳۹۸
سلام واقعا این آموزش اتون عالی بود ممنون بایببت آموزش
Iran (Islamic Republic of)
سجاد
۱۳:۲۱ ۰۷ خرداد ۱۳۹۸
ممنون خیلی عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
مهناز
۰۲:۰۸ ۱۳ تير ۱۳۹۷
تشکر از اطلاعات کاملتون. من که خیلی چیزها یاد گرفتم واقعا عالی بود.