خبرنگار تلگراف در سفر خود به ایران، مهم‌ترین غذاهای ایرانی را در شهرهای مختلف این کشور تجربه و معرفی کرده است.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وب‌سایت روزنامه انگلیسی تلگراف؛ اجرای برجام، فرصت مناسبی برای دیدار از ایران ایجاد کرده است. کشوری که 19 بنای موجود دران به ثبت یونسکو رسیده است. گذشته از بناهای نفیس باستانی و اسلامی و طبیعت چهارفصل این کشور، نباید از کباب بره آبدار و زعفرانی آن، خورش‌های متنوع و انواع شیرینی و عرقیات آن به راحتی گذشت. خوراک‌های ایرانی در حال حاضر بخشی از فرهنگ و صنعت گردشگری آن را تشکیل می‌دهد؛ به گونه‌ای که با این غذاها می‌توان گوشه‌ای از فرهنگ غنی این کشور را شناخت. خبرنگار تلگراف در سفری که به ایران داشته است، مهم‌ترین غذاهای ایرانی را در شهرهای مختلف این کشور تجربه کرده است.

چلوکباب را در تهران امتحان کنید

چلوکباب یکی از مهم‌ترین و اعیانی‌ترین غذاهای ایرانی است که با گوشت بره و زعفران روی آتش زغال تهیه می‌شود و از عطر وطعمی اشتهاآور برخوردار است. استفاده از تکه‌های گوشت جوجه به این خوراک تنوع خاصی می‌بخشد. گوجه کبابی، پلو، دوغ، سبزی تازه --مخصوصاً ریحان-- و پودر سماق جزء چاشنی‌های مهم این غذا است. چلوکباب را می‌توان در بیشتر نقاط پایتخت ایران و دیگر شهرهای آن امتحان کرد.

تلگراف: با این 10 مزه و غذا ایران را بهتر بشناسیم+تصاویر

آش رشته در اصفهان

آش و سوپ بهترین پیش‌غذا در شهرهای ایران محسوب می‌شود. آش رشته غذایی کامل است که با انواع حبوبات، سبزی، رشته‌های خمیری، پیاز سرخ‌شده و کشک تهیه می‌شود. بهترین مکان برای سرو این خوراک خوش‌طعم و خوش عطر هتل عباسی اصفهان یکی از هتل‌های سبک قدیمی اصفهاناست.

تلگراف: با این 10 مزه و غذا ایران را بهتر بشناسیم+تصاویر

دیزی را در مشهد نوش جان کنید

دیزی یکی از قدیمی‌ترین خوراک‌های ایرانی است که در مشهد مقدس‌ترین شهر ایران به خوبی طبخ می‌شود. این خوراک ترکیبی از گوشت بره پرچرب، نخود و سیب‌زمینی است که در دمای پایینی پخته می‌شود. انواع ترشی جات، پیاز، سبزی و نان‌های سنتی چاشنی این خوراک هستند.

تلگراف: با این 10 مزه و غذا ایران را بهتر بشناسیم+تصاویر

گلاب؛ چاشنی خوش رایحه

مردم شهر کاشان در مناطق کویری ایران نزدیک به 2500 سال است که از عصاره گل رز (گل محمدی) چاشنی خوش رایحه‌ای تهیه می‌کنند. این چاشنی در اواسط بهار و از گل‌های تازه تهیه می‌شود. گلبرگ‌های رز در دیگ‌های بزرگ طبخ می‌شود و بخار آن پس از سرد شدن به مایعی خوش رایحه و آرام‌بخش تبدیل می‌شود که گلاب نام دارد. از گلاب در انواع شیرینی استفاده می‌شود ولی طعم آن در فالوده فوق‌العاده است.

تلگراف: با این 10 مزه و غذا ایران را بهتر بشناسیم+تصاویر

ترشی تره در تالش

بهترین خوراکی که در جنگل‌های سرسبز و شالیزارهای برنج تالش می‌توان امتحان کرد، یک ظرف ترشی تره است. ترشی تره خورشی سبز است که از چندین نوع سبزی مانند اسفناج، شوید، جعفری، گشنیز، پیازچه، لیموترش و تخم‌مرغ تهیه می‌شود.

تلگراف: با این 10 مزه و غذا ایران را بهتر بشناسیم+تصاویر

خوشمزه‌ترین شیرینی‌ها در یزد

شهر دلربای یزد، در میان دو فلات بزرگ بیابانی قرار گرفته است. این شهر زیباترین و باشکوه‌ترین معابد زرتشتی و آتشکده‌ها را در بر دارد. گذشته از اماکن تاریخی شهر یزد، شیرینی‌های بادامی و پسته‌ای با روکشی از هل، دل‌چسب‌ترین سوغاتی این شهر محسوب می‌شوند.

تلگراف: با این 10 مزه و غذا ایران را بهتر بشناسیم+تصاویر

ته‌چین خوراک به‌یادماندنی شیراز

ته‌چین جزء لاینفک بیشتر غذاها در رستوران‌های شهر زیبای شیراز است. این خوراک مخلوطی از گوشت بره و جوجه، ماست، برنج پخته، ماست و زعفران است که به شکل قالبی و با رویه‌ای طلایی سرو می‌شود. ته‌چین خوراکی سخاوتمند است و با صرف تکه‌ای از آن کاملاً سیر می‌شوید.

تلگراف: با این 10 مزه و غذا ایران را بهتر بشناسیم+تصاویر

کوفته ‌تبریزی

همان‌طور که از نام آن مشخص است، این غذا به بهترین شکل در شهر آذری‌زبان تبریز طبخ می‌شود. کوفته با گوشت بره، برنج پخته، لپه و انواع سبزی‌های معطر تهیه می‌شود و مرکز آن را با گردو، کشمش، پیاز سرخ‌شده، تخم‌مرغ آب پز و زردآلوی خشک پر می‌کنند و روی آن را سس زعفران و گوجه‌فرنگی می‌ریزند.

تلگراف: با این 10 مزه و غذا ایران را بهتر بشناسیم+تصاویر

قلیه میگو در بندرعباس

غذاهای مناطق جنوبی ایران همانند هوای آن بسیار تند و گرم است. نمونه آن قلیه ماهی است که با گشنیز، آلوچه، فلفل قرمز، سیر و میگو تهیه می‌شود و بهترین مکان صرف آن در رستوران‌های کنار بازار مرکزی ماهی بندرعباس است.

تلگراف: با این 10 مزه و غذا ایران را بهتر بشناسیم+تصاویر

میرزاقاسمی خوراک لذیذ ماسوله

لذت پیاده‌روی در روستای کوهپایه‌ای ماسوله در استان گیلان با خوردن خوراک لذیذ میرزاقاسمی تکمیل می‌شود. این خوراک از بادنجان دودی، سیر تازه، گوجه‌فرنگی، تخم‌مرغ و روغن‌زیتون تهیه شده و انرژی زیادی به مردم کشاورز این منطقه می‌دهد.

تلگراف: با این 10 مزه و غذا ایران را بهتر بشناسیم+تصاویر

انتهای پیام/

برچسب ها: بین الملل ، غذا ، ایران ، تلگراف
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۵ ۲۱ فروردين ۱۳۹۵
درخصوص شیرینی ها هیچ کدام کلوچه مسقطی حاجی شفیع در بهبهان نمیشود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۵ ۲۱ فروردين ۱۳۹۵
درخصوص شیرینی ها هیچ کدام کلوچه مسقطی حاجی شفیع در بهبهان نمیشود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۱۲ ۲۰ فروردين ۱۳۹۵
والا هرچی غذای گرون و پرهزینه و صد البته خوشمزه مال کرمانشاهه....دنده کباب رو که بخوری اصلا زبونت بند میاد خورش خلال بادومش و ....نون برنجی و کاک و نون خرمایی و نون روغنی و از جمله روغن معروفشو که دیگه نگو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۵ ۲۰ فروردين ۱۳۹۵
وای ی ی دلم خواست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۳ ۱۹ فروردين ۱۳۹۵
کباب فقط آذربایجان، تبریز و بناب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۷ ۱۹ فروردين ۱۳۹۵
همه این غذا ها برای ایران و ایرانیاست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۰ ۱۹ فروردين ۱۳۹۵
نون برنجى مال كرمانشاهه سوغات ما رو به شهر خودتون نجسبونيد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۵ ۱۹ فروردين ۱۳۹۵
بهترین کباب جهان رو میخوای بخوری برو بناب می خوای آش بخوری که بهترین آشی باشه که تاحالاتوعمرت خوردی برو اردبیل بهترین دیزی عمرتو می تونی تو تبریز بخوری وخوشمزه ترین وعالی ترین از نظر کیفیت واصالت برید بازم تبریز شیرینی وسوغات تبریزبرند بین المللی هست محض اطلاع جنابعالی وخوشبختانه که کوفته تبریزی رو هم خودتون اشاره کردید.لطفا بچاپ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۹ ۱۹ فروردين ۱۳۹۵
اصل قلیه بوشهر تند تیز
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۵ ۱۹ فروردين ۱۳۹۵
شمال رفتین باقالی قاتق یادتون رفت فسنجون شمالی و ترش کباب هم یادتون رفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۸ ۱۹ فروردين ۱۳۹۵
حالا هر کس شهر خودش رو با سوغاتش اینجا اورده و میگه چرا در خبر نیاوردین بابا اینها سلیقه یک نفر بوده که اومده دیده و رفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۶ ۱۹ فروردين ۱۳۹۵
دوگوله دوغ دار اراک فراموش نشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۹ ۱۹ فروردين ۱۳۹۵
پس جای تخم مرغ اب پز من کو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۵ ۱۹ فروردين ۱۳۹۵
کباب گلپایگان را فراموش کردید
Germany
ناشناس
۱۵:۲۶ ۱۹ فروردين ۱۳۹۵
اگه یه خبری رو میدین بهتره یکمی بیشتر مطالعه کنید
کباب بناب یک برند جهانی است که همه ایران میشناسنش و باید توی رتبه اول خبرتون میومد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۱ ۱۹ فروردين ۱۳۹۵
سلام اصل قليه ميگو مال استان بوشهره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۰ ۱۹ فروردين ۱۳۹۵
فعلا که چیز دیگه ایه معروفه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۹ ۱۹ فروردين ۱۳۹۵
پس آش دوغ و عسل اردبیل چی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۷ ۱۹ فروردين ۱۳۹۵
بزقرمه کرمان رو نگفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۷ ۱۹ فروردين ۱۳۹۵
بزقرمه کرمان رو نگفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۲ ۱۹ فروردين ۱۳۹۵
آش رشته کرمان، قطاب کرمان، نون برنجی و سوهان کرمان، شیرینی خانگی کرمان، قوتو، فالوده کرمانی.

آبگوشت امام حسینی کرمان که دیگه بماند.
آخرین اخبار